Van’ın kangrenleşmiş sorunlarından bir tanesi olan yaya yolu ve kaldırım işgali sorunu uzun zamandır kentte vatandaşı rahatsız etmeye devam ediyor. özellikle ara sokaklarda çok yaygın hale gelen kaldırım ve yaya yolu işgalleri ile ilgili kesin adımlar atılmayı bekliyor. Geçtiğimiz yıl Van Valisi olarak atanan Van Valisi Murat Zorluoğlu, kentte önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatıyla Kazım Karabekir Caddesi Kurtuluş Parkı Karşısındaki yaya yolu olmayan alan için çalışma başlatıldı.

 

“YAYA YOLU VE KALDIRIM İŞGALİNE SON VERECEĞİZ”

 

Alanda inceleme yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, burada caddenin bir kısmında hiç kaldırım olmadığını, ayrıca burada bulunan ulusal bir marketin yaya yolu işgali yaptığını tespit ettiklerini söyledi. Konuyla ilgili gerekli çalışmaların derhal başlatılacağını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Tamer, “Kazım Karabekir Caddesi Kurtuluş Parkı karşısında bulunan bu alanda maalesef caddemizin bir kısmında hiç yaya yolu bırakılmamış. Bir kısmında ise elektrik trafoları direklerden dolayı vatandaşlarımız yürümekte zorluk yaşamaktadır. Ayrıca burada bulunan ulusal bir marketimizin de kaldırım olması gereken alanı otopark olarak kullandığını tespit ettik. Bizler Sayın Valimizin talimatıyla sorunu yerinde tespit ederek, çözüm için gerekli çalışmaları başlattık. İlgili daire başkanlarımızla birlikte burada gerekli tespitlerimizi yaptık. İnşallah en kısa süre içerisinde sorunu çözerek, yaya yolu ve kaldırım işgaline son vereceğiz” dedi.

 

Ayrıca Van Büyükşehir Belediyesince yaya yolunu işgal eden trafo ve direklerin kaldırılması ile ilgili başlatılan çalışma da aralıksız bir şekilde sürüyor. (ŞEHRİVAN HABER)

Editör: TE Bilisim