ŞEHRİVAN GÜNCEL: ORHAN AŞAN - Van’ın ekonomik gelişimi açısından önemli bir yatırım olan “Van İŞGEM Büyüyor Projesi” gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında yapılan 30 yeni modern iş yeri alt yapısı hazır halde yeni girişimcilerin hizmetine sunulacak. Ayrıca yeni işe başlayacak girişimcilere sağlanacak teknik destek ile de işlerini daha kısa sürede ve sağlıklı geliştirme fırsatı yakalayacak.

 

 

Van’da iş kuranların ve işini geliştirenlerin ilk adresi olan, 2011 yılındaki depremle birlikte ağır yara alan Van İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) buna rağmen o 2009’da girişimleri başlatılan proje ile deprem sonrası adeta küllerinden doğdu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile Van İŞGEM büyümek için dev adımlar attı. Tam 9 milyon 200 bin Avroluk büyüme projesinde sona gelindi. Yeni iş merkezleri yapıldı. Ağustos ayı itibariyle Van İŞGEM’de tam 700 kişilik yeni istihdam alanı daha açılmış olacak. Sürecin sonuna gelinirken Van İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Yönetim Kurulu, Ocak 2016'da başlatılan 9 milyon 200 bin avroluk “Van İŞGEM Büyüyor” projesi hakkında bilgi vermek üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi. İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik, sona gelinen projeyle birlikte Van İŞGEM’in Türkiye'de girişimcilik ekosisteminin gelişmesine model olarak öncülük edeceğini söyledi.

 

 

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK!

Van İş Geliştirme Merkezinden 9 milyon 200 bin Euro’luk yeni proje. Proje kapsamında yeni iş kuracaklara bir çok yeni imkan sağlanırken, 30 yeni modern iş yeri alt yapısı hazır halde yeni girişimcilerin hizmetine sunulacak. Kurulduğu 2005 yılından bu yana ilin ekonomik gelişimine katla sağlamak için girişimcilere desteğini her geçen gün arttırarak devam ettiren İŞGEM yeni bir projeyle girişimcilere nefes aldıracak.

 

 

“HER GEÇEN GÜN BÜYÜDÜ”

Kuruldukları 2005 yılından bu yana girişimcilerin desteklenmesinde büyük çaba sarf ettiklerini anlatan Gedik, “İlimizde ve bölgemizde girişimciliğin gelişmesi için 2005 yılında başlatmış olduğumuz ‘Van İŞGEM Projemizde’ bugüne kadar ciddi anlamda yol kat ettik. Çok sayıda başarılı girişimcimizin işlerini geliştirmelerine katkı sağladık. 2011 yılında yaşanan depremlerden sonra ciddi sıkıntılar yaşamaya başladık. Ancak daha sonra IPA’ya yaptığımız proje başvurumuzun kabulü ile yeni bir ivme kazandık. Yapımı devam eden modern işyerlerimizle kapasitemizi arttırdık. Burada örnek olacak bir yapıya kavuşmaya başladık. İnşaatımız Ağustos ayı itibarıyla bitiyor. Bunların tamamlanmasıyla bizler çalışan sayımız 700 olarak öngörüyoruz. 60 tane yeni girişimcimiz olacak. Bu çalışmamızla özellikle bölgede girişimci ekosisteminin gelişmesine alt yapı hazırlamayı amaçlıyoruz. Bölgemizin bu tür çalışmalara ihtiyacı var.” Dedi.

 

 

VAN İŞGEM ÖRNEK OLACAK

Projelerin ilin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Gedik şöyle konuştu:

“Sanayi Bakanlığımızın rekabetçi sektörler programı çerçevesinde Avrupa Birliği fonu ile desteklenen projemiz ilimizin gelişmesine çok ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz. Türkiye’deki İŞGEM’lere de örnek olabileceğimize inanıyoruz. Projemizin toplam bütçesi 9 milyon 200 bin Euro. 2016 yılının ocak ayında projemize start verdik. 2017 sonu itibariyle de projemiz bitecek. Şu anda inşaatımızda çalışan sayımız 182 kişidir. Bu da ilimizin ekonomisine katkı sağladık. Bundan sonra oluşturacağımız katma değer ise ilimizin girişimcilerinin gelişmesinde ve ticaretin belli bir noktaya gelmesinde ve işletmelerin yayınlaşmasında ciddi bir alt yapı olacağına inanıyoruz. “Van İŞGEM Büyüyor Projesi” Van’a ekonomik gelişim açısından önemli bir yatırımdır. Proje kapsamında yapılan 30 yeni modern iş yeri alt yapısı hazır halde yeni girişimcilerin hizmetine sunulacak. Ayrıca yeni işe başlayacak girişimcilere sağlanacak teknik destek ile işlerini daha kısa sürede ve sağlıklı geliştirme fırsatı yakalayacaklar.”

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim