ŞEHRİVAN ÖZEL: ORHAN AŞAN - Yeni modern iş yerleri tamamlandı. 60 girişimcinin dünya standartlarında üretim yapabileceği ve toplamda 700 kişilik bir istihdam sağlaması beklenen İŞGEM üretim alanları yatırımcı bekliyor. Tek yapılması gereken yeni fikirler ile İŞGEM’in yolunu tutmak...

 

Van’da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde Avrupa Birliği (AB) fonu ile desteklenen ‘Van İŞGEM Büyüyor Projesi’ tamamlandı. Proje kapsamında yapılan 30 yeni modern işyeri ile 60 girişimciye birçok alanda yatırım şansı veriliyor. Proje ile kentin girişimcilerinin gelişmesinde, ticaretin belli bir noktaya gelmesinde ve işletmelerin yaygınlaşmasında ciddi bir alt yapı olacak. Projenin tamamlanmasıyla çağrıda bulunan Van İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik, “Özellikle yenilikçi iş fikirleri, inovatif iş fikirleri olan veya bu bölgede hiç yapılmamış, hiç üretilmemiş iş fikirlerine burada yer tahsisi yapıyoruz. Bu nedenle girişimcileri davet ediyoruz.” Dedi.  

 

 

GEDİK: GİRİŞİMCİLERİ BEKLİYORUZ

9 milyon 200 bin Euro olan bütçesi olan ve 700 kişilik istihdam kapasiteli ‘Van İŞGEM Büyüyor Projesi’ tamamlandı. Geçtiğimiz Haziran ayında düzenlediği basın toplantısıyla projenin detaylarını açıklayan Van İş Geliştirme Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik, Van İŞGEM’in girişimcilik ekosisteminin gelişmesinde rol model olacağını söyledi.

 

 

O toplantının ardından çalışmalar hızlı bir şekilde devam ederken, proje tamamlandı ve hazır hale getirildi. Projenin tamamlanmasıyla başvurular başlarken, yeni girişimciler bekleniyor.”

 

 

YENİ İŞ FİKRİ İLE GİDEN KAZANACAK!

“Proje kapsamında tamamlanan 30 farklı ölçeklerde işyeri mevcut. Hedef, mevcut girişimcilerle birlikte 60 tane girişimciye hizmet verebilmek. Bunun sonucunda 700 kişi istihdam edilecek. Yeni girişimcilere çağrıda bulunan Van İş Geliştirme Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik,

 

 

“Şu an 30 tane girişimcimiz var, 30 tane yeni girişimci almaya başladık. Özellikle yenilikçi iş fikirleri, inovatif iş fikirleri olan veya bu bölgede hiç yapılmamış, hiç üretilmemiş iş fikirlerine burada yer tahsisi yapıyoruz. Bunları davet ediyoruz. Çok uygun şartlarda ve çok kaliteli çok güzel işyerlerimiz mevcut. Varsa bir iş fikirleri, Van İŞGEM’e bekliyoruz.” Dedi.

 

 

“VAN İŞGEM ROL MODEL OLACAK”

Projenin detaylarıyla ilgili bilgi veren Gedik, proje ile birlikte İŞGEM kapasitesinin arttırılacağını belirterek şöyle konuştu:

 

 

"2005 yılında başlatmış olduğumuz İŞGEM projemizde, kapasite arttırmak için Avrupa Birliği projesi olan İPA kapsamında Sanayi Bakanlığının Rekabetçi Sektörler programı çerçevesinde yürütülen projeye müracaat etmiştik. Ve projemiz kabul gördü. Yapmış olduğumuz bu İŞGEM çalışmasının kapasitesini arttırmak için böyle bir proje hayata geçirdik. 2016 yılında projemize start verildi. Proje iki ayaklı bir projeydi. Birincisi fiziki mekânlarımızın bitmesi. Avrupa Standartlarının daha üzerinde kalitede işyerleri oluşturduk.”

 

 

HEDEF 60 GİRİŞİMCİ 700 ÇALIŞAN!

"30 tane farklı ölçeklerde işyerimiz mevcut. Şimdi Eylülün ilk haftasından itibaren de girişimci almaya başladık. Hedefimiz, mevcutlarla birlikte toplam 60 tane girişimciye hizmet verebilmek ve sonuçta 700 çalışanla bir istihdam oluşturmayı planlıyoruz. Diğer uygulamalarımızla birlikte Türkiye’de uygulanmakta olan Girişimci Ekosistemine Van’dan bir rol-model çıkarmayı planlıyoruz.

 

 

Çünkü burada sadece mekan tahsisi yapmıyoruz, girişimcilerimize vermiş olduğumuz farklı konulardaki eğitim, danışmanlık ve koçluk hizmetiyle de diğer illerdeki İŞGEM’lere ve girişimcilik ekosistemine rol-modelde olacağız diye bir hedefimiz var. Yılsonunda Van’dan çok daha güzel haberlerle inşallah karşınıza çıkacağız."

 

 

“REFAHIN ARTTIRILMASI HEDEFLENİYOR”

Programın da detaylarını anlatan Gedik, “Program bölgeler arasındaki ekonomik ve sosyal farklılıkları azaltmayı hedefliyor. Böylelikle Türkiye ekonomisi daha rekabetçi kılınarak AB ekonomisiyle entegrasyon süreci hızlandırılacak. Rekabetçi Sektörler Programı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. ‘Van İŞGEM Büyüyor Projesi’ önemli bir yatırım olup, proje kapsamında 30 yeni Girişimci için altyapısı hazır yeni işyerleri hazır.

 

 

30 adet yeni yapılan işyerlerinde bulunacak olan işletmelere, teknik altyapı, AR-GE, dış ticaret, satış ve pazarlama, işletme yönetimi, lojistik ve depolama gibi alanlarda kendisini geliştirme ve bu sayede iş ve rekabet edebilme gücünü artırarak yeni pazarlara açılma şansı sağlanacak. Artan iş ve rekabet gücüyle, yaratılan yeni iş imkanlarıyla bölgedeki ekonomik ve sosyal refahın da artırılması hedefleniyor. Geçtiğimiz günlerde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri geçici kabul için işyerlerinin teslimi ve işliklerin denetimi için İŞGEM’e geldi. Bu noktada başvuruları almaya başladık. Yeni girişimcilerin başvuru yapması için de buradan çağrı yapıyoruz.” İfadelerini kullandı. 

 

Editör: TE Bilisim