İŞGÜCÜ MALİYETİNİN EN YÜKSEK OLDUĞU SEKTÖR FİNANS VE SİGORTA FAALİYETLERİ

 

Finans ve sigorta faaliyetleri sektörü, 6 bin 418 TL ile aylık ortalama işgücü maliyetinin en yüksek olduğu sektör oldu. Bu sektörü, 6 bin 32 TL ile bilgi ve iletişim ve 5 bin 546 TL ile elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörleri izledi. İdari ve destek hizmet faaliyetleri sektörü ise bin 716 TL ile aylık ortalama işgücü maliyetinin en düşük olduğu sektör oldu. Bu sektörü bin 874 TL ile inşaat ve bin 907 TL ile konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri sektörleri takip etti.

 İŞGÜCÜ MALİYETİ BİLEŞENLERİ İÇİNDE ÜCRET ÖDEMELERİNİN PAYI YÜZDE 76.6

 

Ücret ödemelerinin işgücü maliyeti içindeki payı %76,6 oldu. Ücret ödemelerini %15,7 ile sosyal güvenlik ödemeleri takip ederken, ücretli çalışanlara yapılan diğer ödemelerin payı %7,2, diğer işgücü maliyetlerinin payı ise %0,5 olarak gerçekleşti.

 KAZANÇ İÇİNDE ÇALIŞILAN SÜRELERE YAPILAN ÖDEMELERİN PAYI YÜZDE 82.5

 

Çalışılan süreler için yapılan ödemeler yüzde 82.5'lik oranla kazanç bileşenleri içinde en büyük paya sahip oldu. Çalışılmayan süreler için yapılan ödemelerin oranı yüzde 8.9 olarak gerçekleşirken, düzensiz ödemelerin oranı yüzde 6.3 olarak gerçekleşti. Ayni yardım ödemelerinin kazanç içindeki payı ise yüzde 2.1 iken tasarruf sandıklarına yapılan ödemelerin payı yüzde 0.2 oldu.

 SOSYAL GÜVENLİK ÖDEMELERİ İÇİNDE ZORUNLU ÖDEMELERİN PAYI YÜZDE 82.4

 

Sosyal güvenlik ödemeleri içinde en büyük paya yüzde 82.4'lük oranla zorunlu sosyal güvenlik ödemeleri sahip olurken, gönüllü sosyal güvenlik ödemelerinin oranı yüzde 1.7, kıdem ve ihbar tazminatı ödemelerinin oranı yüzde 14.1, diğer sosyal güvenlik ödemelerinin oranı ise yüzde 1.8 olarak gerçekleşti.

Editör: TE Bilisim