Kendisini halife ilan eden IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi, Erdoğan'ınCumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla yaptığı değerlendirmede Erdoğan veTürkiye'ye savaş ilan etti.

Bağdadi, grubuna Erdoğan'a savaş açma çağrısında da bulundu.

"ERDOĞAN ŞERİATA GÖRE DAVRANMIYOR"

Bağdadi, "Erdoğan laik biridir, şeriata göre davranmıyor ve peşmergeyi destekliyor...Yakında kendinizi 'İslam'ın oğullarının' doğrudan karşısında bulacaksınız...Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan laik ve din adına yönetmiyor. Derhal bana biat etmelidir." diyerek kendisine karşı savaşılması çağrısında bulundu.

IŞİD'e göre "Mürted" sayılan Erdoğan hakkında böylelikle ölüm emri veren IŞİD liderinin gerçek kimliğini Eski CIA ve NSA çalşanı Edward Snowdenaçıklamıştı. Snowden'e göre IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi Arap değl Yahudi ve asıl adı Shimon Eilot...

TÜRKİYE'YE ÖZEL OLARAK KİN BESLİYORLAR

IŞİD küresel cihadın bir parçası olarak var oldu. Bu da sadece Suriye'yle sınırlı kalacağı ya da Irak'ı ele geçirdikten sonra duracağı anlamana gelmiyor. Etrafındaki laik ve demokratik sistemle yönetilen ya da adı Cumhuriyet olan ülkeler için tehdit oluşturuyor ve onları başlıca düşmanı olarak görüyor.

IŞİD ayrıca, Suriye sınırında Türkiye askerlerinin obüslerle konvoyunu vurduğu Türkiye'ye özel olarak kin besliyor. Bunun bir göstergesi olarak da kısa süre önce Türkiye'nin Suriye'deki toprağı olan ve askeri bulunanSüleyman Şah türbesine saldırı düzenleyeceğini açıklamıştı.

MÜSLÜMANLARA İHANET EDİYOR

Türkiye'nin Afganistan'da fiili olarak savaşa katılmasa da geri hizmet içinNATO'ya asker göndermesi IŞİD'in Türkiye hükümetini düşman olarak görmesi için yeterli bir sebep. Birçok savaşçısı daha önce Afganistan'da savaşan IŞİD, bu algıyla birlikte Türkiye hükümetini 'Müslümanlara ihanet' etmekle suçluyor.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I ENGEL OLARAK GÖRÜYOR

IŞİD, medyada gösterildiğinin ve zannedildiğinin aksine Tayyip Erdoğan'la 'din kardeşi' olduğunu düşünmüyor, tam aksine yönetim şekli doğu halkları tarafından beğenilen Tayyip Erdoğan'ı kendi ideolojilerinin önündeki büyük bir engel olarak görüyor. Çünkü İŞİD kendi ideolojisine uygun hale getirmeye çalıştığı bölge insanına, katı selefi, modern dünyanın sunduğu pek çok şeyi reddeden sanata iyi bakmayan, nargileyi bile yasaklayan bir 'İslam devleti' alternatifi sunuyor.

IŞİD TÜRKİYE HALKINI NASIL GÖRÜYOR?

IŞİD sadece Türkiye halkını değil, laik ve demokratik sistemlerde yaşamaya devam eden ve bundan rahatsızlık duymayan insanları din dışında görüyor. Tövbe edip kendilerine katılmadıkları müddetçe onları düşman görüyor. Zaten daha çok bu nedenle ayrı düştükleri Nusra Cephesi lideri Muhammed Culani verdiği bir mülakatta, kendilerinin bölge halklarını Müslüman olarak gördüklerini, IŞİD gibi 'tekfirci' bir sapkınlık içerisinde olmadıklarını söylemişti. Ama 'Müslüman,' 'dinci,' 'islami' veya 'İslamcı'yı bir gören ve birbirine karıştıracak bir bilgisizlikle malul olanlar açısından, birbirine taban tabana zıt olan bu düşünce ve oluşumlar, aynı kümenin içine alınabiliyor.

Editör: TE Bilisim