Van'da 85 işitme engelli ve ailesi, Van Gölü'ndeki Akdamar Adası ve üzerinde bulunan kiliseyi gezerek güzel bir gün geçirdi.

 

İşitme engelliler ve aileleri, Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Deniz Ticaret Odası (DTO) Van Şubesince düzenlenen etkinlik kapsamında İskele sahilinde toplandı. Buradan teknelerle Akdamar Adası'na giden 2 ile 40 yaş arasındaki işitme engelliler ve aileleri, ada ve üzerindeki kiliseyi gezdi. Geziye katılan işitme engelliler öğretmeni Sinem Kayadurmaz, yaptığı açıklamada, kentin tarihi ve doğal güzelliklerinin görülmesi için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu söyledi.

 

Adada engelliler ve aileleri ile güzel bir gün geçirdiklerini anlatan Kayadurmaz, şunları belirtti: "Bu tür etkinlikler engelli bireylerin toplumla bütünleşip sosyalleşmesini sağlıyor. Burada nesneleri görerek telaffuz etmeleri kolay oluyor. Biz Akdamar Adası'nı onlara sürekli resimlerde gösteriyorduk. Bu şekilde ada ve kiliseyi görerek öğrenmelerini sağladık. İşitme engelli aileler de bir araya gelmiş oldu. Sıkıntılarını, hüzünlerini, çocuklarının yaşadıklarını birbirleriyle konuşma imkanı buldu."

 

İşitme engelli oğlu ile adayı gezdiğini ve çok beğendiğini anlatan Kübra Tanrıant, "Önce güzel bir tekne turu yaptık. Sonra ada ve kiliseyi gezerek güzel bir gün geçirdik. Bu gezi oğlumun yüzünün gülmesini sağladı." Dedi. DTO Van Şube Başkanı Nevzat Aydın, bu tür etkinliklerin engellilerin sosyal yönden gelişimine katkı sağladığını dile getirdi.

Editör: TE Bilisim