Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Türkiye’nin en uzun caddesi olan İskele Caddesi’nde asfaltlama çalışma başlattı. İskele Caddesi’ni uluslararası standarda çıkarmak için çalışma başlatan Fen İşleri Daire Başkanlığı bölge de sadece Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde olan asfalt frezesi adı verilen iş makinesi ile caddenin asfalt söküm çalışmasını yaptı. Caddenin 2’nci etabına ait 4 kilometrelik kısmının sökümüne başlandığı çalışma ile birlikte yaklaşık bir hafta da caddenin asfalt söküm işleminin tamamlanması hedefleniyor. Sökümün ardından ise ikinci kat olan aşınma tabakasının atılması ile birlikte İskele Caddesi yeni dizaynına kavuşturulacak.

İSKELE CADDESİ YENİLENİYOR

İskele Caddesi’nde yapımı devam eden çalışmalara ilişkin bilgilendirme de bulunan Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Bekir Kıran, İskele Caddesi’nin birinci etap çalışmasının seçimden önce tamamlandığını ifade ederek, "İskele Caddesi’nin yaklaşık 3 kilometrelik kısmını, ikinci kat asfalt atarak uluslararası standartlara getirdik. Bu yılda 2’inci etap çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. Yine Van’da bir ilki gerçekleştirerek, İskele Caddesi’nde yapılan çalışmada asfalt frezesi adı verilen iş makinesi ile bu çalışmayı başlattık. Bölgemizde bir tek Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan makineyi getirdik ve çalışmalara başladık. 2’inci etabın 4 kilometrelik kısmının sökümüne başladık. Bir haftada bu caddenin sökümünü tamamlayacağız. Sökümün akabinde de ikinci kat olan aşınma tabakasını atacağız. Aşınma tabakasından sonra bu caddemiz alt ve üst yapısıyla uluslararası standartlara kavuşmuş olacak” dedi.

KÖY VE MAHALLELERDE HUMMALI ÇALIŞMA

Köylerde sürdürülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda da bulunan Kıran, seçimin akabinde vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda çalışma başlattıklarını ve büyükşehre bağlı tüm köylerde çalışma programı çıkarttıklarını dile getirdi. 3 aylık çalışma süresi zarfında hemen hemen bütün ilçelerin tüm yollarında reglaj çalışması, arazi tefsiye çalışması yaptıklarını belirten Kıran, "Özellikle Başkale’de çok ciddi arazi sulama çalışmaları yaptık. Yine merkez ilçeler başta olmak üzere Özalp’ta gölet temizliği ve kanal temizliği işlerini tamamladık. Şu an itibariyle bütün köylerimizin yolları tesviyesi yapılmış bir şekilde ulaşıma açıktır. Bundan sonraki süreçte de sanat yapıları için menfez alımlarımız olacak. Ondan sonra büz, menfez ve stabilize çalışmalarına başlayacağız. Gevaş’ta Daldere ve Anaköy’de yaklaşık 5 kilometre yolun ıslah çalışmalarına başladık. Bunun yaklaşık 3 buçuk kilometrelik kısmını genişleteceğiz, 2 kilometresini ise yeniden açacağız. Aynı şekilde Muradiye’de Akbulak Çukuru denilen 4 köyün birlikte kullandığı yolda da 15 gün sonra stabilize ve dolgu çalışmalarına başlayacağız” dedi. 

Editör: TE Bilisim