Van’da yaşanan depremlerin ardından TYÇP adı altında işe alınan İş-Kur işçileri iş alımlarında kendilerine yer verilmemesine tepki göstermek amaçlı basın açıklaması yaptı.

 

2011 yılında yaşanan depremlerin ardından Toplum Yararına Çalışma adına altında işe alınan İŞ-Kur işçileri, iş alımlarında kendilerine yer verilmemesine tepki göstermek amaçlı İş-Kur binasın önünde basın açıklaması yaptı. İşçiler adına açıklama yapan Ethem Altın, 2011 yılında yaşanan depremlerin ardından işe alındıklarını ifade ederek, “Malumunuz üzere Van’da yaşadığımız iki büyük depremin ardında 5 yıldan beri resmi kurum ve kuruluşlarda çok ağır şartlarda çalışan 238 depremzede mağdurlarıyız. 2011 yılda beri kalıcı olmamız için bugüne kadar yapmış olduğumuz Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere başbakanlarımız ve kabinede yer alan bütün bakanlarla ve Van’daki yetkililer mağduriyetimizi göz önünde bulundurarak işimizin kalıcı olması yönünde her seferinde sözler verdiler, vaatlerde bulundular.” Diye belirtti.  

 

 

ALTIN: TORPİLLE KENDİ ADAMLARINA İŞ VERDİLER

Altın, umut içerisinde aileleriyle birlikte bir bekleyiş içerisinde olduklarını ifade ederek, “Yeni bir nesil yetiştirmek için biz babalar olarak, çocuklarımızı okutamıyoruz. Evimize ekmek götüremiyoruz. Oysaki istediğimiz ve taleplerimiz insanca yaşamak, ailelerimize ve bölgemize iyi bir nesil yetiştirmek ve topluma kazanmaktır. Değerli basın 12 Mayıs 2015 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın Van ziyaretinde kendisiyle görüştüğümüzde mağduriyetimizi ve sıkıntılarımızı bizzat kendisine anlattık. Sayın Cumhurbaşkanımız Van milletvekilimiz Sayın Burhan Kayatürk’e kalıcı olmamız için talimat verdiler. Arada iki sene geçmesine rağmen sayın cumhurbaşkanımızın verdiği söz ve talimatı tam aksine bir buçuk seneden beri bu mağdurların iş haklarını fes ederek, bizim yerimize ihtiyacı olmayan, torpille kendi adamlarına iş verdiler.” şeklinde konuştu.

 

 

“BU HAKSIZLIĞA KARŞI DİRENECEĞİZ”

Altın konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdi soruyoruz, 50 bine yakın İş-Kur’a müracaat varken Van ilimizde işsizliğin yüzde elliye varan, evine sadece bir kuru ekmek bile götürmeyen bu insanın hakki değil de şuan alım listesinde bir ailede 11 kişinin hakkı mıdır? Soruyoruz Van depreminde bizler gece gündüz demeden en ağır şartlarda çalışan, Van’ımızı terk etmeyen bu mağdurların hakkı değilse kimin hakkıdır. Bu haksızlığa karşı direneceğiz ve bunu asla kabul etmeyeceğiz. Sayın valimizden ricamız bu haksızlığı bir an önce durdurulması yönünde çalışma yapması. Kura ile belirleyen kim olursa olsun saygı gösteririz. Aksi takdirde bu konuyu Ankara’ya taşımak zorunda kalacağız. Ve bizzat Sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz.”  

 

 

ALTIN: 5 YILDIR BİR UMUT ÇERİSİNDE BEKLEMEKTEYİZ

Altın konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Cumhurbaşkanımıza başbakanımıza ve çalışma Bakanımıza çağrıda bulunmak istiyoruz. Zati alinizin vermiş olduğu söz ve talimatı biz mağdurlar olarak 5 yıldır bir umut çerisinde beklemekteyiz. Çünkü vermiş olduğunuz söz ve talimat bizim için kanundur ve senettir, Van’daki bu haksızlığı bir an önce bir çözüme kavuşturmasına zati alinizde rica ediyoruz. Bu iş çözülmeyene kadar bizler evlerimize gitmeyeceğiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın sözüne ve talimatına saygı göstermeyen bizde saygı beklemesin.”

 

Yapılan konuşmanın ardından işçiler, bir saat kadar İş-Kur binası önünde oturma eylemi yaparak tepkilerini dile getirdi. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim