Van’da İş-Kur aracılığıyla istihdam edilecek olan 3 bin kişinin alımı devam ederken, Van'da yaşanan işsizliği aza indirgemek için hükümet tarafından 3 bin kişinin daha alınması için çalışmanın başlatıldığı bildirildi. 


  Toplamda 6 bin kişinin alınacağı alımlarda İş-Kur işçileri 6 ay boyunca istihdam edilecekler. Van’da 2011 yılında yaşanan depremler sonrası işsizlerin istihdam edilmeleri için o tarihlerde başlayan İş-Kur alımları halen devam ediyor.

 

Bu yıl 3 bin kişinin istihdam edileceği yönünde yapılan açıklamalarla birlikte 2015 Genel Seçimleri hemen sonrası alımlar yapılırken, yaşanan işsizlikten dolayı talebin fazla olması nedeni ile 3 bin kişinin daha alımı için start verildi.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve İş-Kur Van İl Müdürü Mehmet Salih Serçe, seçim sonrası başlayan alımların halen devam ettiği belirtti.

 

İlk olarak 3 bin kişilik bir alımın gerçekleşmesi için bir çalışmanın başlatıldığını ifade eden Serçe, kentte yaşanan işsizlikten dolayı ve talebin yoğun olması nedeni ile 3 bin kişilik bir alımın daha olması için ikinci bir çalışmanın başlatıldığını vurguladı. Toplamda 6 bin kişinin istihdam edileceği İş-Kurlu işçilerinin 6 ay boyunca kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edileceği vurgulayan Serçe, 6 ayın sonunda iş akitlerin sona ereceğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim