Toplantıya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünü temsilen Şube Müdürü Nesim Eren ile İş ve Meslek Danışmanları Dilek Sezer Dağlı, Erdal Demirkan, Neslihan Ertürk, Ali Paşa Meslek Eğitim Merkez Müdürü Mahmut Bakan, Koç Ortaokulundan Rehber Öğretmen Aysun Doğan, Selahattin Eyyubi lisesinden Rehber Öğretmen Erkan Görmüş, Van Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden Rehber Öğretmen Turgut Dağgezen, Erciş Ram Müdürü Halil İlhan, Vangölü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden M. Tuğrul Kara, Van Ticaret Borsasından Genel Sekreter Ali Kasapoğlu, Van Anadolu Sağlık Meslek Lisesinden Rehber Öğretmen Mehmet Emin Sibak, Vestel Kız Meslek Lisesinden Psikolojik Danışmanı Can Orhan, Van RAM’dan Rehber Öğretmen Rıdvan Turunç, Abdusselam Tufan, DAKA’dan Uzman Harun Kaptaner, Anadolu Denizcilik Meslek Lisesinden Rehber Öğretmen Mukaddes Çam katıldı.

Toplanın açılışında konuşan Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü Nesim Eren, Kurumun en önemli temel görevlerinden bahsetti.

Eren, hedef kitle arasında bulunan öğrencilere ve iş arayanlara iş arama becerileri ile mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin sağlandığını söyleyerek bu kapsamda, okulların rehber öğretmenleri ve İş ve Meslek Danışmanlarının koordineli bir şekilde Ortaöğretim (lise ve dengi okullar) son sınıf öğrencilerine iş arama becerisi eğitimi, İlköğretim son sınıf öğrencileri ile ortaöğretim 9 ve 10. sınıf öğrencilerine de meslek bilgi eğitimi verildiğini belirtti.

 

EREN: AMAÇ KALİTE VE ETKİNLİĞİ ARTIRMAK

Eren, “Kısa adı MBRD olan Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık hizmetleri Alt Çalışma Grubu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün de yer aldığı ilgili kurum ve kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde bulunularak resmi ve özel okullarda, kurumlarında vb. yerlerde yürütülecek MBRD hizmetlerinin planlanması, uygulanması ve sonuçlarının değerlendirilmesi, yapılan çalışmaların il istihdam ve mesleki eğitim kurulunun gündemine alınması gibi faaliyetler bu kapsamdaki çalışmalarının arasında yer aldığını, Kurumun son yıllarda sunduğu hizmet çeşitliliği ile kalite ve etkinliği artırarak hizmetin daha geniş bir tabana yayılmasının sağlanıyor. Hedef kitle içerisinde bulunan öğrenciler, iş arayanlar, mesleğini değiştirmek isteyenler, kendi işini kurmak isteyenler, çalışırken başka bir mesleği tercih etmek isteyenlerin istihdama giden yollarını açmak, aydınlatmak bu kitleye iş piyasasında yeni bir sinerji katmak, kişilerin kariyer ve girişimcilik ruhlarının geliştirilmesine katkıda bulunmak en önemli hedeflerinin arasında yer alıyor.” Dedi.

 

EREN: AMAÇ ÜRETİME KATKIDA BULUNMAK

Eren, konuşmasının devamında, amaçlarının geleceğin gurur kaynağı olan gençlerin işgücü piyasasında çok daha iyi yerlerde ve işlerde görmek, üretime katkıda bulunmalarını sağlamak, dolayısıyla gençlerin yalnızca istihdam edilmesi yeterli olmayıp, aynı zamanda ülke ekonomisine katkıda bulunan bir kitle olarak görmek arzusunda olduklarını ifade etti.

Nesim Eren’in konuşmasının ardından gündem maddelerine geçilerek önümüzdeki dönem için yeni kararlar alındı. Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri Alt Çalışma Grubu toplantısı soru-cevap bölümünde katılımcıların konu ile ilgili soruları yanıtlanıp görüş ve önerileri alınarak toplantı sona erdi.      

 

Editör: TE Bilisim