Yürütülen soruşturma kapsamında, özel bir hastanenin hesabından örgüte aktarılmak üzere yüklü miktarda para çekildiğini tespit eden güvenlik güçleri, operasyon düzenledi.  Hastanenin ortaklarından birinin muhasebecisi olduğu bildirilen şüphelinin evinde 1 milyon 300 bin lira ele geçirildi.

 

Van’ın üç özel hastanesinden birisi olan Özel İstanbul Hastanesi ile ilgili kararın ardından geçtiğimiz günlerde mahkeme yoluyla hastaneye kayyum atandı. Kayyum olarak Van İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz’ın atanmasıyla yeniden gündeme gelen o hastanenin akıbeti merak konusu olurken bu kez de aynı hastaneye operasyon vardı. Önce SGK’nin 2016 yılı için anlaşma imzalamadığı, ardından ortakları arasındaki anlaşmazlık, sonrasında ise cemaate yakın olması gerekçesiyle yaşanan tartışmaların ardından başlayan kayyum atanmasını operasyon izledi. Polisin operasyon düzenlediği İstan Hastanesi’nin hesaplarından 1 milyon 300 bin liranın usulsüz şekilde çekildiğini fark eden İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, operasyon başlattı.

 

 

MUHASEBECİYE OPERASYON

Paralel Devlet Yapılanması'na aktarılmak üzere özel İstanbul hastanenin hesabından çekilen yüklü miktarda para ele geçirildi. Özel İstanbul Hastanesinin hesaplarından 1 milyon 300 bin liranın usulsüz şekilde çekildiğini fark eden İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, operasyon başlattı. Çekilen yüklü miktardaki paranın FETÖ/PDY'ye aktarılacağını tespit eden güvenlik güçleri, soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli Ö.Ç'nin muhasebecisi olduğu bildirilen İ.K'nin evinde arama yaptı. Aramada, 1 milyon 300 bin lira ele geçirildi. Gözaltına alınan İ.K, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı. Van Cumhuriyet Başsavcılığınca, 5 Şubat'ta FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Özel İstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Hastanesi ile bazı iş yerlerine operasyon düzenlenmiş, Ö.Ç, B.Ç. ile Y.K, "burs", "bağış" ve "kurban" adı altında örgüte finansman sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

 

 

KAYYUM ATANDI

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye çıkarılan şüphelilerden şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Savcılığın itirazı üzerine serbest bırakılan Ö.Ç ile A.Ç hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Özel İstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Hastanesine de FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlandığı gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında, Van Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine 1. Sulh Ceza Hâkimliğince İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz kayyum olarak atanmıştı. Öte yandan yeni atanan kayyum idaresinin hastane ile ilgili nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu olmaya devam ediyor. 

 

 

Editör: TE Bilisim