İstanbul’dan Van’ın Başkale ilçesindeki 300 öğrenci için gönderilen kırtasiye, giyim ve ayakkabı yardımının dağıtımı yapıldı.

 

Başkale ilçesindeki Yunus Emre Ortaokulu öğretmeni Gülçin Yakut, öğrencisi Sezai Alkan’ın ayakkabısız ve montsuz okula geldiğini görünce sebebini araştırdı. Öğrencinin babasının okulların açıldığı ilk hafta vefat ettiğini ve ailenin maddi durumunun iyi olmadığını öğrenen öğretmen Yakut, İstanbul’da bulunan arkadaşlarının da desteği ile Minik Kalpler Derneği’ne ulaştı. Bunun üzerine dernek tarafından ilçe merkezindeki Yunus Emre Ortaokulu ile Kavurgalı ve Örencik okullarında okuyan 300 öğrenci için kırtasiye, giyim ve ayakkabıdan oluşan yardım paketleri gönderildi.

 

İstanbul’dan gelen malzemeleri teslim alan Yunus Emre Ortaokulu öğretmenleri, öğrencileri tek tek giydirerek sevinçlerine ortak oldu. 300 öğrenciyi tek tek giydiren ve kırtasiye malzemelerini dağıtan öğretmenler, gösterdiği anlamlı yardımdan dolayı Minik Kalpler Derneği yetkililerine teşekkür ettiler. Kırsal mahallerdeki okullarda eğitim gören öğrencilerin tamamına yakınının maddi imkanlarının kısıtlı olduğunu ve çoğunun giyecek ayakkabısının olmadığını belirten Yunus Emre Ortaokulu öğretmeni Gülçin Yakut, bazılarının uzun zaman sonra ilk kez yeni kıyafet giyinmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti. İstanbul’dan gelen yardımların Türkiye’deki kardeşliğin de bir göstergesi olduğuna dikkati çeken Yakut, yardım kampanyasına destek veren İstanbul’daki tekstilci arkadaşları ve Minik Kalpler Derneği üyelerine teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim