Van Kamu Hastaneleri genel sekreteri Heybet Semur, eski İstanbul Hastanesinin kamu hastanelerine devredilmesi ve son zamanlarda yaşanan güncel olaylarla alakalı basın toplantısı düzenledi. Semur, “En büyük hedefimiz önceki hastaneye göre daha işlevli ve dört dörtlük hizmet üretmek. İnşallah onu da başaracağız. Bakanlığımızda bu konuyu çok yakından takip ediyor. Kısa bir süre içerisinde personel alımını gerçekleştireceğiz. Bölgemizin genel bir sıkıntısı var o da hekim sıkıntısı. İnşallah bizde o açığı kapatmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Girişimlerde de bulunduk. Bakanlığımız da hekim desteğinde bulunacak.” Şeklinde konuştu.

 

Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatı tespit edilen Özel İstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Hastanesi, Kamu Hastanelerine devredilmesinin ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu ek binası olarak hizmet vermeye başladı. Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Heybet Semur, hastanenin kendilerine devredilmesi ile ilgili bir basın toplantısı yaptı. Toplantıya aynı zamanda ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi Sevdegün Karadaş ve hastane doktorları katıldı. Semur, 15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkan 260 civarında vatandaşın hayatını kaybettiğini anımsatarak, bin 500 vatandaşın da yaralandığını kaydetti.

 

SEMUR: 35 TANE SAĞLIK TESİSİ HAZİNEYE DEVREDİLDİ

Darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığının gerekli çalışmaların başlatıldığını kaydeden Semur, çıkan kararname sonrası birçok okul, hastane, vakıf ve derneğin hazine devredildiğine dikkat çekti. Semur, “Ülke genelinde 35 tane sağlık tesisi hazineye devredildi. Bunlardan bir tanesi de İstanbul Hastanesi. Hazineye devredilmesinin ardından biz devraldık burayı ve Pazartesi günü hizmete açtık burayı. Bakanlığa ayrıca çok teşekkür ediyoruz bize verdiği desteklerden dolayı.” Dedi.

 

“ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ”

Bir gün içinde 600’e yakın hastayı kabul ettiklerini ifade eden Semur, her geçen gün sayının daha da artmasını istediklerini belirtti. Semur, “Burayı devraldığımızda tüm cihazları tek tek saydık ve ciddi bir hazırlık yaptık. 13 tane polikliniğimiz açık ve aktif bir şekilde hizmet veriyorlar. Radyoloji bölümümüz de açık. Laboratuvarımız da açık ve her türlü tahlil yapılıyor. Sadece MR cihazımız arızalıydı ve cihazın yapılması için gerekli işlemleri başlattık. En büyük hedefimiz önceki hastaneye göre daha işlevli ve dört dörtlük hizmet üretmek. İnşallah onu da başaracağız. Bakanlığımızda bu konuyu çok yakından takip ediyor. Kısa bir süre içerisinde personel alımını gerçekleştireceğiz. Bölgemizin genel bir sıkıntısı var o da hekim sıkıntısı. İnşallah bizde o açığı kapatmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Girişimlerde de bulunduk. Bakanlığımız da hekim desteğinde bulunacak.” Şeklinde konuştu.

 

SEMUR: TATSIZ HADİSELER BURADA YAŞANMAYACAK

Çevre esnafının hastanenin açılmasından dolayı kendilerine pozitif bir dönüş yaptığını kaydeden Semur, “Genel itibari ile tüm çevrelerden pozitif tepkiler aldık. Bizde inşallah herkesi memnun etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Biz burayı işletme konusunda iddialıyız. Önceki yönetimden daha iyi yapacağımıza eminiz. Sağlık sigortası olan herkese ücretsiz hizmet vereceğiz. Sağlık Bakanlığına bağlı olduğumuz için daha önce yaşanan tatsız hadiseler burada yaşanmayacak. Merkezi hekim randevu sistemimiz de var. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için elimizden gelen en iyi çalışmaları yapacağız. Şu an Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu ek binası olarak hizmet veriyoruz. İpekyolu ek binası olarak hizmet verdiğimize dair birçok noktaya tabelalarımızı astık. Yakın bir zamanda daha iyi hizmet vermek için buranın bir devlet hastanesi olması için bakanlığa raporumuzu sunacağız.” İfadelerine yer verdi.

 

“İNCE ELEYİP SIK DOKUYACAĞIZ”

Semur şu ifadeleri kullandı: “Acil servisimizin açılmasını biz ameliyathane, yoğun bakım ve yataklı servisin açılması için biz eş zamanlı bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Acil servisimiz açılınca diğer servisleri de açacağız. Ancak personel açığımız var şuan. Şimdilik acil hastaların buraya başvurmamasını istiyoruz. Bizim zaten 3’üncü seviye bir acil servisimiz var yeni açılan akıllı hastanemizde. Daha önce burada çalışan işçilerin durumu gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra işe alımları gerçekleşecek. Biz eski işçilerimizin gelip bireysel olarak başvuruda bulunmalarını talep ettik. Onlarda başvurularını gerçekleştirdiler. İnce eleyip sık dokuyacağız işçiler açısından. Gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra örgütle bağlantısı olmayanlar öncelik olarak burada işe alınacak. Ancak işçilerin önceki alacakları bizim nezdimizde değil. Önceki yönetimin yaratmış olduğu bir mağduriyet bu. İşçi arkadaşlar bunun için hukuki haklarını arayabilirler.” Diye konuştu.

 

SEMUR: BAKANLIĞIMIZ BÖLGEMİZE CİDDİ BİR İLGİ GÖSTERŞYOR

Kültür Sarayı arkasında yapımı devam eden Semt Polikliniğinin durdurulmadığını ve hızlı bir şekilde tamamlanacağına dikkat çeken Semur, YYÜ ile bir takım görüşmeler yapacaklarını ve semt polikliniğinin YYÜ tarafından devralınmasını talep edeceklerini kaydetti. Ayrıca Van’da yaşanan hekim sıkıntısının giderilmesi için Sağlık Bakanlığına gerekli başvuruları yaptıklarını ifade eden Semur, bakanlığın özellikle bölgeye yoğun bir ilgi gösterdiğini ve birkaç yıl içerisinde Van’ın sağlık alanında daha da ileri bir noktaya geleceğine dikkat çekti.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim