ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL / MENDUH ÇALIŞKAN - Van Organize Tarım İşletmeleriyle (VOTAŞ) ilgili de değerlendirmelerde bulunan Van TSO yönetim kurulu başkanı Necdet Takva, satış sonrası ilk değerlendirmeyi yaptı. Gazeteciler ile bir araya gelen Takva, satış sonrası tüm görüşmelerin uzmanlar eşliğinde yapıldığını belirterek Van halkının sahibi olacağı VOTAŞ’ın yeni modeli hakkında bilgi verdi.

 

Van TSO Başkanı Takva bu konuda VOTAŞ’ın bir Van markası olması için çağrı yaparken şu sözlere yer verdi: “Biz başladığımız notadaydık. Burada bir fantezi peşinde değildik. Ticaret ve Sanayi Odası buna öncülük etsin, benim olsun anlayışı içinde olmadık. Geçmiş hatalara düşülmemesi konusunda üzerimizde bir baskı vardı. TSO’nun bu konuda sorumluluk alması gerektiği yönünde kamuoyu ve medyanın böyle bir talebi vardı. Bizde böyle bir talep üzerine girişimler başladık. TSO iştiraki olan, başkanının Yavuz Bey olduğu bir şirket ile ihaleye katıldık. İhalenin temin ve altyapısını da kentteki işadamlarının gönüllü katkısı ile gerçekleştirdik. TSO bütçesi ile olmuş bir şey değil. Uzmanlar halka nasıl mal edilmesi gerektiği konusunda hukuksal zeminde tartışıyoruz. Pazartesi günü bir duyuru ile talep sahiplerini Van halkının odaya gelerek, talepleri somutlaştırmaya yönelik bir planımız var.”

 

“HERKESİNDİR! HERKES SAHİPLENMELİ”

Van TSO’nun Türkiye kamuoyunda bir karşılığı olduğuna değinen Başkan Takva, Van TSO’nın önemi hakkında konuştu. Takva, “Oda olarak temel ilkelerimiz var. Bu konuda hamdolsun sadece Van’da değil bölgede ve Türkiye’de de kendi farkını kanıtlamış önemli bir meslek odasının mensuplarıyız. Bu sadece bizim emeklerimiz ile olmuş bir şey değil. Burada hepinizin çok önemli katkısı var. Bu oda herkesin ve herkesin bunu sahiplenmesi gerekiyor. Bu odayı daha da üst düzeye taşıyacak akıllara ihtiyaç var.”

 

AMAÇ HALKI VOTAŞ'A ORTAK ETMEK

Son olarak VOTAŞ’ı değerlendiren Takva amaçlarını açıkladı. Takva şöyle konuştu: “Amacımız Van halkını VOTAŞ'a ortak etmektir. Sütaş gibi büyük firmaları örnek alarak yolumuza devam edeceğiz. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üzerimize düşeni yaptık ve VOTAŞ'ı Van'a kazandırdık. Şimdi VOTAŞ'ın bazı hisselerini satışa sunacağız. Ortak olmak isteyen iştirakçilerimiz, yüzde 25'i peşin ödeyecekler. Geri kalanını ise 18 taksit halinde ödeyecekler. Bir hisse yaklaşık Yirmi bin civarında olabilir. Net hesabı önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Herkesin VOTAŞ'a sahip çıkması gerekiyor. Geleceği düşünen her yatırımcı için, VOTAŞ'a ortak olmak büyük bir kazanç olacaktır.”

Editör: TE Bilisim