Anadolu Basın Birliği Van Şubesi tarafından düzenlenen Van’da Akşam temalı fotoğraf yarışmasının ödül töreni düzenlendi. Törende konuşan Anadolu Basın Birliği Van Şube Başkanı Ayhan Yazlık, gazetecilerin sadece günlük haberleri değil kentin güzelliklerini yansıtan fotoğraflarla da kent yararına hizmet verdiğini anlattı.

 

Anadolu Basın Birliği Van’ın güzelliklerini tüm dünyaya duyurmak amacıyla bu yıl 1’ncisini düzenlediği fotoğraf yarışması organize etti. Geçtiğimiz günlerde bir birinden önemli jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda dereceye giren fotoğraf sahiplerine ödülleri verildi. Van TSO’da düzenlenen ödül törenine Van valisi İbrahim Taşyapan, Van TSO Başkanı Necdet Takva, VEDAŞ yetkilileri gazeteciler ve kurum amirleri katıldı.

 

 

YAZLIK: AMAÇ VAN’I DÜNYAYA TANITMAK

Ödül töreninde konuşan ABB Van Şube Başkanı Ayhan Yazlık, gazetecilerin bu kentin menfaatleri için hizmet verdiğini ifade ederek, çok büyük emeklerle fotoğrafların çekildiğini dile getirdi. Gazetecilerin zor şartlar altında çalıştığını söyleyen Yazlık, fotoğraf yarışmasını düzenlemelerindeki amaçlarına değindi. Amaçlarının kentin güzelliklerini tüm dünyaya yansıtmak olduğunu ifade eden Yazlık, emeği geçenlere de teşekkür etti. Yazlık, “Ana temayı yakalamak, ışık temaslarını ayarlamak oldukça zor bir sanat. 15 Mart-5 Nisan tarihleri arasında Shopping Festivali çerçevesinde Van’ın caddeleri rengarenk olarak süslendi. Süslenen caddelerin daha da renklenmesi anlamında, insanların bunu görmesi ve verilen emeğin değer kazanması gerekirdi. Bizler ABB Van Şubesi olarak, farklı bir proje geliştirerek ‘Van’da Akşam’ temalı fotoğraf yarışması yapmaya karar verdik. Böylelikle hem insanların şehir merkezini akşam saatlerinde görmesini sağladık hem de şehrin bir canlılık kazanmasına da vesile olduk.” Dedi.

 

 

TAKVA: HER ZAMAN SANATÇININ YANINDAYIZ

Yazlık’ın ardından konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva, her zaman sanatçıların yanında yer aldıklarını belirterek, “Özellikle fotoğraf çeken, akşam vakitlerinde deklanşörüne basan tüm fotoğrafçı arkadaşları tebrik ediyor, bu etkinliği düzenlediği içinde ABB’ye teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

 

FIRAT ÜRÜN BİRİNCİLİĞE LAYIK GÖRÜLDÜ

Van valisi İbrahim Taşyapan’ın da bir konuşma yaptığı ödül töreninde dereceye girenlerin ödülleri de katılımcılar tarafından verildi. Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu birinciliği kazanan Fırat Ürün’e vali İbrahim Taşyapan ödülünü takdim ederek, plaket verdi. 2’nci ve 3’ncüyü de ödül ve plaketlerinin verilmesinin ardından katılımcılar fotoğrafların sergilendiği salonu gezerek fotoğrafları çekenlerden bilgi aldı. 

 

 


ŞEHRİVAN HABER: ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim