Van’da geçen 17 Ağustos'ta, 2 Nisan Polis Merkezi'ne örgüt mensupları tarafından bombalı araç ile yapılan saldırıda 2 polis memuru şehit oldu, 2 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıda 71 kişi de yaralandı. Bombalı araçla saldırı düzenleyen örgüt mensubu M.O. yaralı olarak yakalandı. 
Saldırının ardından Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bombalı aracın nereden geldiği ve nasıl bomba yüklendiğini ortaya çıkardı. Bombalı saldırıyla ilgili çalışmalarını derinleştiren Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, farklı adreslere operasyonlar düzenleyerek çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirdi.

BOMBALI ARAÇ SARAY İLÇESİ'NDE GASP EDİLDİ

17 Ağustos gecesi 2 Nisan Polis Merkezi önünde patlatılan araçla ilgili incelemeler sürerken, aracın Van’ın Saray İlçesi'nden gasp edildiği tespit edildi. Minibüsüyle köye dönen B.H.’nin iddiasına göre köyün kör bir noktasında örgüt mensuplarınca yolu kesildi. Elleri ve ayakları bağlanan B.H.’nin kullandığı minibüs örgüt mensupları tarafından gasp edildi. Bunun üzerine jandarmaya giderek, aracının gasp edildiğini söyleyen B.H., daha sonra evine döndü.

GASPTAN 3 GÜN SONRA VAN’DA PATLATILDI

Jandarma gasp edilen araçla ilgili çalışma yürütürken, araç Van’dan Şırnak’ın Feraşin bölgesine götürüldü. Burada 29 Ağustos tarihinde Van’da düzenlenen bir operasyonla öldürülen 'Berxwedan Welat' kod adlı Recep Dalmış tarafından araca bomba yüklendi. Araç Feraşin bölgesinde hazırlandıktan sonra kaçakçıların da kullandığı gizli yollardan Van’a sokuldu. Örgüt mensubu Recep Dalmış tarafından Van’a getirilen araç, İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi'nde bombalı saldırıda yaralı olarak ele geçirilen M.O’ye teslim edildi. Teslim edilen aracı şehir merkezine getiren M.O., bomba yüklü aracı 2 Nisan Polis Merkezi önünde patlatarak, 2 polisin şehit olmasına, 2 sivilin ölmesine, 71 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

YARALANINCA HERŞEYİ ANLATTI

Bombalı aracı patlatan ve yaralı yakalanan örgüt mensubu M.O., olay sonrası itiraflarda bulundu. M.O.’nun anlattıklarıyla soruşturmayı derinleştiren Van Emniyet Müdürlüğü birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği operasyonda, ekipler bombalı aracı Saray İlçesi'nden gasp ederek kırsal alanda bomba yükleyip Van’dan M.O.’ya teslim eden örgüt mensubu 'Berxwedan Welat' kod adlı Recep Dalmış'ın saklandığı yer belirlendi. Edremit İlçesi'nde bir evde oldukları belirlenen Recep Dalmış ve Suriye uyruklu olduğu belirtilen Niştiman Tota, Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda çıkan çatışmada ölü ele geçirildi.

ÖRGÜTÜN BOMBACIS OLDUĞU BELİRLENDİ

Öldürülen Recep Dalmış’ın daha önce de birçok bombalı eylemi gerçekleştirdiği, örgütün bölgedeki bombacısı olduğu, özellikle hendek ve barikatların bulunduğu Cizre'deki bombalı eylemlerde ve parke taşlarının içerisine bomba yerleştiren örgüt mensubu olduğu parmak izi incelemesiyle ortaya çıktı.

Editör: TE Bilisim