Van Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı 32 akıllı otobüs bugün caddelere indi.

Törenle caddelerde gezen otobüslerin güzergahı devam ederken bu otobüslerin güzergahları, saatleri ve bilet satış noktaları da belli oldu. Otobüslerin TOKİ konutları ve YYÜ güzergahında sefer yapacağı belirtilirken o güzergahlar Van BB. tarafından şu şekilde paylaşıldı.

 

İŞTE BİLET SATIŞ NOKTALARI

Öte yandan VBB otobüslerinin akıllı biletleri ise şu satış noktalarında bulunabilecek:

Bilet satış noktaları ise şöyle;

 

Otobüslerden 5'i Erciş Belediyesi bünyesinde diğerleri ise Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışacak. Haziran ayına kadar bilet sistemi ile çalışacak otobüsler, Haziran ayından sonra akıllı bilet sistemine geçecek.Bilet satış noktaları ise şöyle; Halk Eğitim Merkezi Önü, Şişli Öğretmenevi Önü, Sanat Parkı, Feqiye Teyran Parkı, Musa Anter Parkı, Edremit Eski TOKİ, Edremit Yeni TOKİ, Bölge Hastanesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi

 

İŞTE FİYATLAR

Taşıma ücreti: tam bilet 1.50 tl, öğrenci 75 kuruş

 

KAYA'DAN SEFER AÇIKLAMASI

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ise seferler ile ilgili olarak bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı: "Edremit TOKİ-Üniversite direk hatları ile ilgili yoğunca soru alıyoruz. Yaptığımız planlama çerçevesinde Edremit TOKİ-Üniversite direk hatlarımız bir hafta sonra başlayacaktır." dedi.

Editör: TE Bilisim