İlk çağrısı geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan istihdam çağırısı Van’da karşılık buldu. Genelde TOBB’un özelde de Van Ticaret Sanayi Odası’nın ilk olarak katıldığı istihdam çağrısında Van’da önemli rakamlar yakalandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısı Van'da yılın ilk 4 aylık dönemine ilişkin istihdam verilerine olumlu yansıdı. Vali İbrahim Taşyapan'ın Milli İstihdam Seferberliği programının açıklanmasının ardından kurum amirleri, iş adamları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle yaptığı toplantıda açıklanan en az 10 bin istihdam hedefinin yüzde 50'sine, 25 Nisan itibarıyla ulaşıldı. Şu ana kadar 5 bin 178 yeni istihdamın sağlandığı kentte, hedeflenen rakama kısa sürede ulaşılması bekleniyor.

 

 

"İŞSİZLİK ÖNEMLİ ORANDA AZALDI"

Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK) İl Müdürü Abidin Göksoy, AA muhabirine, program kapsamında bugüne kadar 850 iş yerini ziyaret ederek, konuyla ilgili işverenleri bilgilendirdiklerini anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısını Van'daki işverenlerin kısa sürede sahiplendiğini belirten Göksoy, şöyle konuştu: “Van'da hedeflediğimiz 10 bin kişinin istihdamı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nisan ayı itibarıyla 5 bin 178 kişiyi istihdam etmeyi başardık. Hedeflediğimiz rakama kısa sürede ulaşacağımızı düşünüyoruz. Bu program işvereni çok rahatlattı. Çünkü istihdam edilen kişilerin sigorta primleri ile diğer kalemlerini devlet karşılıyor. Bu program sayesinde işsizlik önemli oranda azaldı ve kayıt dışı çalıştırılmanın da önüne geçildi.”

 

 

"EN KAPSAMLI TEŞVİK PAKETİ BU OLDU"

"Bugüne kadar açıklanan en kapsamlı teşvik paketi bu oldu. Hedeflenen rakamlara ulaşılmasıyla hem ülke ekonomisi hem de istihdam da önemli sonuç alınacak." diyen Göksu, program sayesinde işsizliğin sorun olmaktan çıkacağını aktardı. Van TSO Başkanı Necdet Takva da istihdam seferberliği çağrısına ilk desteği ticaret ve sanayi odasının verdiğini anımsatarak, bu kapsamda "İş-Kur hizmet noktası" oluşturarak işverenleri bilgilendirdiklerini anlattı.

 

 

TAKVA: VAN İYİ BİR RAKAMA ULAŞTI

İşsizlik sorununa katkı sağlamak için programa sımsıkı sarıldıklarını kaydeden Takva, şöyle devam etti: "Aktif 5 bin 800 üyemiz var. Her bir üye en az bir istihdam gerçekleştirirse 6 bin civarında bir istihdam söz konusu olur. Bu, aynı zamanda ülkemize karşı bir sosyal sorumluluk gereğidir. Gelinen aşamada Van çok iyi bir rakama ulaştı. Bu rakamı hedeflerimize ulaşmamızda çok önemli görüyoruz. İl genelinde 10 bin civarında bir hedef söz konusu. Bu anlamıyla da baktığımızda oldukça başarılı bir performansla Van üzerine düşeni fazlasıyla yaptı."

 

 

"BU KAMPANYA ÜLKESEL BİR MESELEDİR"

Takva, devletin istihdam üzerindeki tüm vergileri karşıladığını belirterek, işverenin çalıştıracağı personele sadece asgari ücret temin edeceğini hatırlattı. Her işverenin rahatlıkla başarabileceği bir program olduğunu ifade eden Takva, "İşsizlik sadece işsizlerin değil hepimizin sorunudur. Dolayısıyla bu, çok önemli bir kampanyadır. Bu kampanya ülkesel bir meseledir. Dolayısıyla herkesin samimiyetle elinden geleni yapması gerekiyor." diye konuştu. 

 

Editör: TE Bilisim