Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ile Bekir Kaya, Saray ve Özalp'ın ardından bu kez de Gevaş'ta mahalle muhtarları ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Toplantıya katılan Muhtarlar, Gevaş'ta yaşanan, yol, su ve altyapı sorunundan dolayı isyan noktasına geldiklerini belirterek, bu sorunların çözülmesi için Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine destek vermesini istediler.

Gevaş ilçesinde gerçekleşen toplantıya Çoban ve Kaya'nın yanı sıra, BDP Gevaş İlçe Örgütü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterleri'nden Sedat Töre, Van Su Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Müdürlüğü Su ve Kanalizasyon Daire Başkanı Murat Acar, Fen İşleri Daire Başkanı Bekir Kıran ile çok sayıda muhtar katıldı.

ÇOBAN: BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ SERGİLEYECEĞİZ

Toplantıda ilk sözü alan Çoban, kentteki tüm mahallelerinin sorunlarının olduğunu ve kentin büyük bir bölümünde de acil çözülmesi gereken sorunların olduğunu ifade etti. Bu öncelikli sorunların çözülmesi için toplantılar yaptıklarını ve bu toplantılardan elde edilen verilerle çalışmalara başlayacaklarının altını çizen Çoban, “5 yıllık çalışmaların bir plan çerçevesinde yürütüleceğiz. Köylerin ve mahallelerin ortak sorunlarının taziye evi, yol, su ve altyapı sorunları var. Yaptığımız toplantılarla 5 yıl içerisinde halkın istediği bir belediyecilik örneği sergileyeceğiz. Muhtarlarla diyalogun gelişmesi için kapılarımız her zaman açık. Muhtarların siyasi kimlikleri ne olursa olsun bir kenara bırakarak sadece hizmete yöneleceğiz. Muhtarların siyasi kimliklerinin muhtarlık ve hizmetlerinden sonra gelmesi gerekiyor. 5 yıl boyunca demokratik ve şeffaflık içerisinde belediyeyi halkla birlikte yöneteceğiz. Muhtarlarımız ve bizler seçildiğimiz takdirde neler yapabileceklerimizin sözlerini verdik. Biz tüm sözlerimizin sorumluluklarını yerine getirmemiz gerekiyor." dedi.

MUHTARLAR: İSYAN NOKTASINA GELDİK

Çoban'ın ardından konuşan muhtarlar Gevaş'ta yaşanan, yol, su ve altyapı sorunundan dolayı isyan noktasına geldiklerini belirterek, bu sorunların çözülmesi için Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine destek vermesini istedi. Gevaş'ta yaşanan yol sorunundan dolayı evlerinden çıkamadıklarını, kışın ise çamurdan dolayı büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden muhtarlar, Gevaş Belediyesi'nin şuana kadar bu sorunlarla ilgili hiçbir çalışma yapmadığını belirtti. Muhtarların tek tek kalkarak sorunlarını iletirken, eş başkanlar ise teker teker not aldı.

KAYA: 5 YILIMIZI HİZMET İÇİN DEĞERLENDİRECEĞİZ

Daha sonra konuşan Eş Başkan Kaya ise, Gevaş'ta yaşanan bu sorunların sorumlularının herkes olduğunu belirterek, "Yollar kışın çamur, yazın toz ise bu hepimizin ilgisizliğinden kaynaklanıyor. Biz büyükşehir olarak üzerimize düşen çalışmaları yerine getireceğiz. Bütçemize göre bu çalışmalarımızı 5 yıl içerisinde yaparak, halkımıza layık olmaya çalışacağız. Tüm çalışmalarımız bir plana göre yürüyecektir. Bu planı devreye koyarken, herkese eşit yaklaşacağız çünkü bu kentin sorunu bizim sorunumuzdur. Gevaş ilçesindeki mahalle arası yollar bize ait değil. Biz bunun tüm ölçümlerini yapacağız. 20 metreyi aşan tüm yollar bizim sorumluluğumuzda, diğer yollar ise ilçe belediyelerine aittir. Halkımız emin olsun ki, biz 5 yılımızın tümünü bu halkın hizmeti için değerlendireceğiz" sözlerine yer verdi. Kaya'nın konuşmasının ardından toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilisim