Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 2016 yılı içersinde 1074 yangına, 76 trafik kazasına, 136 kurtarmanın yanı sıra yüzlerce vakaya müdahale etti. Kent halkına 24 saat kesintisiz hizmet veren Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı, 2016 yılında 3 bin 831 vakaya müdahalede bulundu.

 

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, kent genelinde ve ilçelerde yüzlerce yangın, arama-kurtarma, trafik kazalarının yanı sıra yüzlerce vakaya müdahale etti. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 2016 yılı içersinde 1074 yangına, 76 trafik kazasına, 136 kurtarmanın yanı sıra yüzlerce vakaya müdahale bulunarak, çok sayıda can ve mal kaybının önüne geçti. Kent halkına 24 saat kesintisiz hizmet veren İtfaiye Daire Başkanlığı, ayrıca yapılan yatırım ile araç filosunu da genişlettirdi. Yangın tedbirleri konusunda ciddi çalışmalar yapan Büyükşehir İtfaiyesi, yıl içerisinde 142 işyerini yangın tedbirleri konusunda denetlenmesini yaptı. Doğal afetlere karşı kurumlarla işbirliği yapan İtfaiye Daire Başkanlığı, ayrıca kentte bulunan çok sayıda kurum ile yangın ve diğer afetler ile ilgili istişarelerin yanı sıra alınacak tedbirler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ 24 SAAT KENT HALKINA HİZMET VERİYOR

Kent merkezi ve ilçelerde yaşanan sel, su baskınları ve heyelan gibi doğal afetlere karşı ekipleri 24 saat hazır bekleten Büyükşehir Belediyesi, yıl içerisinde 60 sel ve su baskınına anında müdahalede bulunarak oluşabilecek büyük zararları asgariye indirdi. Yine oluşabilecek yangınların müdahale süresinin uluslararası standartlara çekilmesi amacıyla gerekli çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir İtfaiyesi, Altıntepe Mahallesi’nde büyük bir İtfaiye Kompleksi’nin yanı sıra ilçelerde bulunan itfaiye hizmet binaları ile koordineli bir şekilde hizmet veriyor. 306 tam donanımlı itfaiye personelinin yanı sıra 60 araç ile kent ve diğer ilçelerde hizmet veren Büyükşehir itfaiyesi, ayrıca ihale sürecini tamamladığı 25 yeni aracı alarak filosuna katacak. 110 dahili numarası ile 24 saat boyunca acil durumlar için hazır bekleyen Büyükşehir İtfaiyesi, gelen çağrılar üzerine ekipleri hızlı bir şekilde vakalara yönlendirerek gerekli müdahalelerin yapılmasını sağlıyor. Büyükşehir itfaiyesi ayrıca (0) 432 216 73 46 – 214 57 82 nolu numaralar ile vatandaşların kendilerine ulaşmasını istedi.

 

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ 2016 YILINDA 3 BİN 831 VAKAYA MÜDAHALE ETTİ

Büyükşehir İtfaiyesi, ayrıca kentte ve ilçelerde yüzlerce itfaiye gönüllüsü ve çocuklara doğal afetler ve yangın konusunda teorik ve pratik eğitim verdi. İtfaiye gönüllülerinin yanı sıra ilkokul çağındaki çocukları yangın ve itfaiye konusunda bilinçlendiren Büyükşehir İtfaiyesi, öğrencilere itfaiye kompleksinde yangın tatbikatı ve diğer doğal afetler konusunda tatbikatlar gerçekleştirdi. 2016 yılı içerisinde yapılan çalışmaların dağılımına göre Büyükşehir itfaiyesi, en az müdahale ettiği vaka Ocak ayı olurken, vakaların en çok yaşandığı ay ise Temmuz ayı olarak görüldü. Büyükşehir itfaiyesi 2016 yılı içerisinde yangın, kurtarma, trafik kazası ve diğer vakalarda toplam da 3 bin 831 vakaya anında müdahale etti.

Editör: TE Bilisim