Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, İtfaiye Daire Başkanlığının Altıntepe’de bulunan hizmet binasını ziyaret etti. Yalçın itfaiyenin mevcut durumu hakkında bilgi aldı.

 

İtfaiye Teşkilatının Van ve ilçelerde ki mevcut durumu ile ilgili sunumu izleyen Yalçın, yetkililerin verdiği bilgilerin değerlendirilerek, itfaiyenin kentte ki konumunun daha da etkin hale getirileceğini söyledi. Yalçın, yaptığı konuşmada itfaiyenin iyi bir eğitimden geçmesinin gerekliliğine dikkat çekti. Yalçın şu ifadelere yer verdi: “Yaptığımız işte uzmanlaşmalıyız. İtfaiye gibi önemli bir birimde çalışanların kimyasal yangınlar dâhil her türlü yangında en iyi müdahaleyi yapması için eğitimini tam anlamıyla yapması gerekir.”

 

Bunun için sistematik olarak itfaiye personelinin eğitileceğini söyleyen Yalçın, “İtfaiye birimleri önemli bir işlevi yerine getirmektedir. Her an hazır olmalı tedbirlerimizi almalıyız. İtfaiye asli görevine yapmalıdır. Bir devlet bir orduyu yüzyıl besler, bir kez savaşır” sözü bizim için de geçerli. Bizler her türlü donanım ve personelle göreve hazır olmak için teyakkuzda olacağız. Yangınlara da anında müdahale ederek, görevimizi en iyi şekilde yapacağız.” Dedi.

 

İtfaiye Hareket binasının merkeze uzak olduğunu, bunun da beraberinde büyük sorunlar getirdiğine dikkat çeken Yalçın son olarak şunları söyledi: “Acil olarak itfaiyenin kentin her yerine en kısa zamanda ulaşabilir hale getirmek için merkezi yerlerde yeni alanlar oluşturmalıyız. Halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için itfaiyenin her açıdan donanımlı ve hazır olması gerekir. Sorumluluğumuzun farkında olmalıyız.”

 

Toplantıya Genel Sekreter Yardımcıları Fazıl Tamer, Salih Allahverdi, İtfaiye Daire Başkanı Abdulilah Arvas, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Muhammed Aydın ve teknik heyet katıldı. 

Editör: TE Bilisim