Teorik olarak ilk yardım eğitimi olan temel yaşam desteği eğitimi, Büyükşehir İftaiye yeni hizmet binası eğitim odasında yapıldı. Teorik bilgi dışından maketler üzerinde uygulamalı olarak başlatılan eğitime İnsan Kaynakları Eğitim Daire Başkanı Veysel Can, İtfaiye Daire Başkanı Osman Acar, Eğitim ve İdari Şube Müdürü Leyla Elçi ve İtfaiye erleri katıldı.

İLK MÜDAHALE EĞİTİMİ

Acil Tıp Teknisyenleri Derneği İl Başkanı Ayşegül Savcı, yaralanma, kaza yada yürürken insan vucuduna gelebilecek olaylarda yapılabilecek ilk müdahalelerin neler olduğunun eğitimi verileceğini aktararak, “Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeline Temel Yaşam Desteğini uygulamalı ve görsel olarak eğitim vermek için burdayız. Anlatacağımız konular içerisinde yaşam unsurlarını olumsuz etkileyen etkenlerin neler olduğunu, bu olumsuz unsurları ortadan kaldırmak için temel yaşam destek programları uygulamaları nelerdir, bunları ilk olarak görsel daha sonrasında maketler üzerinde uygulamalı olarak öğrenmiş olacağız.” Dedi

‘İNSAN HAYATI İÇİN DESTEĞE HAZIRIZ’

İnsan hayatına verilecek en küçük desteğin yanında olduklarını ve bu hizmeti veren kurumlarla birlikte çalışmaktan dolayı teşekkür eden Eğitim ve İdari Şube Müdürü Leyla Elçi, “Eğitimi Belediyede çalışan her kişinin alması ve yaşama sevinci yardım edebilirliği benimsemiş her bireyin muhakak bu eğitim alması gerekiyor.” Dedi. Elçi “İnsan hayatını kurtarmaya yönelik bu eğitim çalışan arkadaşlarımıza çalışma hayatları dışından özel yaşamlarından da faydalı olacaktır. Itfaiyede çalışan arkadaşlarımız sürekli olarak kazalara yangınlara veya değişik olaylarda hayat kurtarma yönelik bir çalışmaları var. Bu eğitimle birlikte bildiklerini daha da pekiştirme ve hayat kurtarmaya yönelik yeni bir tercübeyle katkı sunacaklarını inanıyorum.” Şeklinde konuştu.

‘İNSAN HAYATI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ’

Eğitimlerin devam edeceğini belirten İnsan Kaynakları Eğitim Daire Başkanı Veysel Can, “Çizgimiz olan insana hizmet çercevesinde insan hayatını kurtarma bizim için önemlidir. Bu ve bunun gibi faydalı eğitmlerimizi 2015 yılı programımıza almış bulunmaktayız. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim” Dedi. Yapılan açılış konuşmalarının ardından Sağlık Bakanlığı eğitmeni Gökhan Akçaoğlu Temel Yaşam Desteği eğitiminde Kanama, Kurtarma, Taşıma ve Bandaj uygulaması konularını aktardı.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim