Van'da 9 Kasım 2011 tarihinde meydana 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan ve 24 kişinin hayatını kaybettiği Bayram Oteli davasına devam edildi. Otel sahibi Tevfik Bayram'ın tutuklu bulunduğu davanın duruşması eksik belge ve bilgilerin toplanması, İTÜ ve AFAD'tan bazı tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

 

Van'da 23 Ekim'deki 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından 9 Kasım 2011'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli'nde aralarında DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'in de bulunduğu 24 kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili açılan davanın üçüncü duruşması 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Otel sahibi Tevfik Bayram'ın tutuklu bulunduğu davanın duruşmasına otelde hayatını kaybedenlerin yakınları da katıldı.

 

DURUŞMA 2 MAYIS’A ERTELENDİ

 

Saat 13.30'da başlayan ve yaklaşık 2 saat süren duruşma sonrası mahkeme heyeti, eksik belge ve bilgilerin toplanması, İTÜ'den ilk deprem sonrası otelde inceleme yapılıp yapılmadığı konusundaki tanıklar ve bazı AFAD yetkililerinin dinlenmesini karara bağladı. Tevfik Bayram'ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 2 Mayıs'a erteledi.

 

Orhan AŞAN-Şehrivan

 

Editör: TE Bilisim