ŞEHRİVAN HABER: Pandemi ile mücadele kapsamında kapatılan Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılması için çağrılar devam ediyor. Van ve Türkiye için büyük bir öneme sahip sınır kapısı açılması yönündeki belirsizliğini koruyor. Birçok iş insanından, Sivil Toplum Örgütlerinden ve siyasi partilerden açılma çağrısı devam ederken bir çağrıda İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral’dan geldi. Konuyu meclise taşıyan Oral, “Van halkı bir an önce sınır kapısının açılması müjdesini beklemektedirler. Vatandaşlarımız mağdurdur.” İfadelerini kullandı.

VAN, EN DÜŞÜK RİSK GRUBUNDA

Van'da ki sınır kapısı problemini meclise taşıyan Halil İbrahim Oral, “Cumhurbaşkanımızın açıkladığı normalleşme adımları kapsamında gördük ki Van mavi renkle işaretlenmiş ve düşük riskin olduğu bir şehrimizdir. Madem Van maviyi görmüştür, Kapıköy Sınır Kapısı da artık ticareti görmelidir. İran’da mutasyonlu virüsün çoğalmış olması ve halk sağlığı tabi ki geçerli bir sebeptir. Ancak mutasyonlu virüs sadece İran’da mı vardır?” sorusunu yöneltti.

GÖZLER KAPIKÖY’DE!

Cümlelerini sürdüren Oral, son olarak şunları söyledi: “Kontrollü bir şekilde, geçiş kısıtlamaları ve karantina süreçleri sert bir şekilde uygulanarak bu kapıdaki ticaretin bir an önce açılması şarttır. Vatandaşlarımız mağdurdur. Van halkı bir an önce sınır kapısının açılması müjdesini beklemektedirler. Ülkemizde yeterli ekonomik destek verilemediği için mecburen normalleşmeye başlamıştır. Van için de normalleşme ve ekonomik toparlanmanın yolu Kapıköy Sınır Kapısı’ndan geçmektedir.”

Editör: TE Bilisim