Yapı kayıt belgesiyle ilgili mağduriyet yaşayanların sayısı günden güne artıyor. İmar barışından yararlanmak isteyen binlerce kişi mağduriyet yaşıyor. Bazı vatandaşların yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edilirken çoğunun yapısıyla ilgili de yıkım kararı verildi. Mağduriyet yaşayan vatandaşlar, İYİ Parti Edremit İlçe Başkanı Serkan Fidan’a sorunlarını anlattı.

BU DURUMUN OLUMLU BİR SAVUNMASI YOK!

İYİ Parti Edremit İlçe Başkanı Serkan Fidan, “İmar barışına güvenip Yapı Kayıt Belgesi almak isteyen yaklaşık 350 bin kişi mağdur. Umut olan imar barışı bir anda çoğu vatandaşı mağdur etti. Para yatırmalarına rağmen Yapı Kayıt belgeleri mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Vatandaşlarımızın bu dende mağduriyet yaşamaları bizleri olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Bu durum karşısında olumlu bir savunmamız bile yok diyebilirim. Bizler mağduriyet yaşayan ailelerin daha fazla bu durumda olmalarını istemeyen kişileriz. İmar barışı mağdurları gün geçtikçe artmaya başladı ve bizler bu mağduriyetin bir an önce son bulması gerektiğini dile getirmekten kaçınmıyoruz. Van ve bütün imar barışı mağdurlarının seslerini yetkililere duyurma konusunda elimizden geleni yapacağız. Vatandaşlarımız sorunlarının çözülmesini bekliyor.” Şeklinde konuştu.

YANLIŞ VE EKSİK ÇIKARILMIŞ YASANIN ACISINI BİZLER ÇEKİYORUZ!

Mağdur olan vatandaşlar, “Yaşadığımız Bölge de 40 yıldır imar planı yapılmadığı için, insanlar yasak olduğunu bile bile yıllarca ev yaptılar ve imar barışı ile bunların hepsi affedildi. Bizler ise yasak bir şey yapmayıp imar çıkmasını beklediğimiz için kendi tapulu arsamız da elimiz boş, kalakaldık. İlla ki bizlere de bir hak verilecektir diye cesaret ile hazine arazisi ya da orman alanına değil, kendi tapulu yerimize mütevazı evimizi yapıp uzatılan imar barışına başvurduk. Başvuru ve ödememiz kabul edildi. Aylar sonrası ise iptaller ve davalarla baş başa kaldık. Yanlış ve eksik çıkarılmış yasanın acısını biz çekiyoruz. Yüz binlerce aile perişan oldu.”

Editör: TE Bilisim