Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, "Van'ın tarihi, kültürel yapısı ve doğal güzellikleriyle, deniziyle ayrı bir özelliği var. Hayatımda da çok önemli ve derin bir yeri var. Vanlı hemşehrilerimizi, Van'ı çok seviyoruz." dedi.

 

Orgeneral Çetin beraberinde Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Jandarma Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri Başkanı Tuğgeneral Engin Çırakoğlu ve 6. Hudut Alay Komutanı Albay Şahin Yenilmez ile Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nu ziyaret etti. Valilikte, kaymakam, belediye başkanları, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Müftü Nimetullah Arvas ve YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel tarafından karşılanan Çetin, şeref defterini imzaladı. 

 

Valilik makamında gazetecilere açıklama yapan Orgeneral Çetin, Jandarma Genel Komutanı olarak 81 ili belli plan çerçevesinde ziyaret ederek birlikleri denetlediğini belirterek şöyle konuştu: "Van doğunun incisi, doğunun Paris'i. Nasıl batıda İzmir'imiz güzel, doğuda da Van ilimiz muhteşem. Van'ın tarihi, kültürel yapısı ve doğal güzellikleriyle, deniziyle ayrı bir özelliği var. Hayatımda da çok önemli ve derin bir yeri var. Vanlı hemşehrilerimizi, Van'ı çok seviyoruz. Bugün, Van'da bulunmaktan çok mutluyum. Van'daki birliklerimizi ziyarete, denetlemeye geldik ama Van'ı da özledik. Bu güzel ilimizde valimize ziyarette bulunarak özlemlerimizi gidermek için Van'ın caddelerini dolaşacağız." ifadelerini kullandı. 

 

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu da Çetin ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan onur duyduklarını aktararak şunları söyledi: "Paşamla geçtiğimiz yıl Van'da kısa süre beraber çalışma imkanı bulduk. Çok başarılı operasyonlara ilimizde paşamın koordinasyonunda imza atılmıştı. Paşamız bugün Van'da kendi görevi çerçevesinde ilgili jandarma birimlerinde denetim yapacak ama Van Arif paşamızın gönlünde ayrı bir yere sahip. Van'a özel bir sevgisi olduğu çok açık. Bu nedenle sadece Jandarma Genel Komutanı değil bir Van hemşehrisi olarak vatandaşlarımızla, esnaflarımızla bir araya gelecek. Paşamızın ve ekibinin Van ziyareti bize güç vermiştir. Moralimiz zaten yüksek ama hem bizim hem jandarma emniyet teşkilatımızın moralini en yüksek seviyeye çıkarmıştır."

 

"Hükümetimizin de vatandaşların da bize desteği çok"

 

Zorlu ile Çetin, daha sonra Cumhuriyet Caddesi'nde esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla çay içti. Bu sırada bir kişi, belediye hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek yaptığı hizmetlerden dolayı Zorluoğlu'na teşekkür etti. Zorluoğlu da "Hükümetimizin de vatandaşların da bize desteği çok. Allah'a şükürler olsun, birlik beraberlik sürdüğü sürece Van çok daha iyi yerlere gidecektir. Van'ın önümüzdeki dönemde önü açıktır. Gelişecek kalkınacak burası, çok daha müreffeh bir şehir haline gelecektir." dedi.

 

Zorluoğlu, başka bir vatandaşın "Afrin harekatını da Van destekliyor. Sokaklarda herkes huzur, mutluluk istiyor. Bölge çok yıprandı. Afrin harekatı bize heyecan kazandırdı. Terörden temizlenmesi bizi mutlu ediyor, inşallah devamı gelir." şeklindeki sözleri üzerine, şunları kaydetti: "Biz doğusuyla batısıyla büyük bir milletiz. Birlik ve beraberlik içinde memleketimizin huzuru kalkınması gelişmesi için hepimiz uğraşıyoruz. Düşman ortak düşmandır. Türk milletinin, bütün milletimizin ortak düşmanıdır. Van halkı da büyük destek veriyor bunu sokakta da birçok kez müşahede ettim. Allah milletimizden razı olsun. İnşallah ordumuzu muzaffer olarak oradan dönecektir."

 

Çetin ve beraberindekiler, daha sonra Van Adliyesine geçerek Başsavcı İbrahim Keskin ile bir araya geldi.

Editör: TE Bilisim