Jandarma ekipleri, Van Gölü'nde yaşayan ve 15 Nisan-15 Temmuz tarihlerinde avlanması yasaklanan Van Balığı'nın neslinin korunabilmesi için göç yolunda gece gündüz nöbet tutuyor.

 

Türkiye'nin 3 bin 713 kilometrekare yüz ölçümüne sahip en büyük gölünde neslini devam ettiren Van Balığı, üreme dönemi olan nisan ayı ile temmuz ortalarında tatlı su ağızlarına göç ediyor.

 

Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan, üreme döneminde tatlı sulara geçmek için akarsularda akıntıya karşı yüzen ve önüne gelen engelleri adeta uçarak aşmaya çalışan Van Balığı'nın korunması için güvenlik güçleri yoğun mesai harcıyor.

 

Büyük sürüler halinde tuzlu ve sodalı göl suyundan uzaklaşıp tatlı su yataklarına akın eden balıklar, yumurtalarını buralardaki bentlere bırakıyor ancak bazı kişilerin üreme döneminde olan balıkları avlamasıyla Van Balığı'nın nesli tehlikeye giriyor.

 

İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, 15 Nisan-15 Temmuz tarihlerinde avlanması yasaklananVan Balığı neslinin korunabilmesi için Bendimahi Çayı'nın Van Gölü'ne döküldüğü yerde gece gündüz devriye geziyor.

 

Ekipler, Van Balığı'nın üreme dönemini sorunsuz geçirmesi ve kaçak avlananların hedefi haline gelmemesi amacıyla başlatılan çalışmaları Van Valiliği koordinasyonunda sürdürüyor.

 

JANDARMA KAÇAK AVCILARA GÖZ AÇTIRMIYOR

 

Van Balığı'nın üremek için göç ettiği tatlı su kaynaklarından olan Bendimahi Çayı çevresinde önlem alan Muradiye İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçak avcılara göz açtırmıyor.

 

Özellikle sazlık alanlarda kaçak avlananlar olduğunu belirleyen ekipler, Bendimahi Çayı'nın Van Gölü'ne döküldüğü yerde drone kullanarak şüphelileri suçüstü yakalıyor.

Editör: TE Bilisim