Kurumun Aylık iş değerlendirme toplantısı için Van’da bulunan Türk Telekom Saha Yönetiminden Sorumlu Başkan Haktan Kılıç beraberindeki bölge müdürleriyle birlikte Van Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti.

Türk Telekom Van İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde iki gün sürecek Aylık İş Değerlendirme toplantısı Van’da başladı. Türkiye’deki bölge müdürleri sahada çalışan bürokratların katıldığı toplantı öncesi Türk Telekom Saha Yönetiminden Sorumlu Başkan Haktan Kılıç’ın başkanlığında bir heyet Van Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde Van’da meydana gelen iki büyük depremde en iyi çalışan kurumlardan birinin Türk Telekom Müdürlüğü olduğunu söyleyen Vali Münir Karaloğlu, depremde 24 saat esaslı çalışan kurum personeline teşekkür etti. Karaloğlu, “Deprem sonrasında sorun yaşadık ama haberleşmede kesinti olmadı. Ben depremden 15-20 dakika sonra Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız ve Başbakanımızla da Türk Telekom hatları üzerinden görüştüm. Bu çok önemliydi. Bir krizi yönetmenin birinci koşulu bence iletişimdir. Eğer iletişiminiz yoksa krizi yönetme şansınız yok. İletişiminiz iyiyse krizi yönetmeniz kolaylaşıyor. Onun için Türk Telekom Genel Müdürlüğü’ne ve burada çalışan arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

“VAN’DAKİ EN BÜYÜK SORUNUMUZ KIRSALA GİDEN KABLOLARIN ÇALINMASI”

Deprem sonrası ‘Fiber Kent’ çalışmasının önemli olduğunu ve bunun da biran önce bitirilmesini önemsediğini vurgulayan Karaloğlu, “Bizim bu bölgede en büyük sıkıntımız kırsal kesimde önüne geçemediğimiz kablo hırsızlığı. Son zamanlarda bu şahıslar artık yer üstünü bırakıp menhole girip kabloları kesip çalıyorlar. Van, Türkiye’nin coğrafi olarak en büyük 5’nci ili durumunda. 21 bin kilometrelik bir alana sahip. 1 milyon 55 bin nüfusun yüzde 45 oranı hala köylerde yaşamına devam ediyor. Kırsalda askeri birlik çok. Onların da haberleşmesi var. Onun için 2 yıl önce başlanıp ve yol alamadığımız Wimax çalışmasını biran önce hızlandırmamız lazım” diye konuştu.

 

KILIÇ: YATIRIMLARI ANLATACAĞIZ

Türk Telekom Saha Yönetiminden Sorumlu Başkan Haktan Kılıç da her ay bir ilde gerçekleştirdikleri Aylık İş Değerlendirme toplantısında sahada çalışma yapan ekibin de hazır olduğunu belirterek, Van’daki yerel basınla bir araya gelerek, bölgeye yapılan yatırımları anlatacaklarını söyledi. Sıcak bir ortamda geçen ziyaret sonrası Vali Karaloğlu, misafirlerine ebrudan yapılan birer kravat ve kentin tanıtımının yer aldığı çeşitli materyaller verdi. Ziyaret anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından Vali Karaloğlu, misafirlerini uğurladı. Ziyaret sırasında Van Türk Telekom Baş Müdürü Abdulselam Kılıç da hazır bulundu. 

 

Editör: TE Bilisim