Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde uçaklardan atılan bombalar nedeniyle başından ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 18 gün sonra şehit olan Oğuzhan Yaşar'ın babası Ahmet Yaşar, "O, babayiğit bir çocuktu. Kabre girdiği gün, doğum günüydü." dedi.

 

Erzurum'un Şenkaya ilçesi Yaymeşe Mahallesi'nde oturan Ahmet Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada,15 Temmuz'un, Türkiye Cumhuriyeti'nin tekrar diriliş tarihi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara çıkan ve şehit düşenlerin, milletin bölünmez bütünlüğünü bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Yaşar, "Cumhurbaşkanımız o gece çağrı yapmasaydı, milletimizin bayrağını, vatanını savunma ve dinini yaşama arzusu olmasaydı, millet sokaklara dökülmeseydi kim bilir şimdi nasıl bir yerdeydik. Suriyeliler gibi sığınacak yerimiz yoktu." diye konuştu.

 

Yaşar, 15 Temmuz'da ezanı susturmaya çalışanlara milletin "dur" dediğini, ülke için şehit vermenin gururuyla alnının açık ve yüzünün ak olduğunu anlattı.

 

Türkiye'nin bütünlüğünü hedef alan hiçbir terör örgütüne fırsat vermeyeceklerini, gerekirse tüm ailesinin bu yolda canını feda etmeye hazır olduğunu dile getiren Yaşar, "Ülke bütünlüğü için daha çok nöbetler tutacağız. Bu bayrağın altında yaşıyorsam FETÖ'cüler, PKK'lılar benden korksun. Ben onlardan asla korkmuyorum. 15 Temmuz Türkiye'nin dirilişi, benim bayramımdır." dedi.

 

Oğlunun 3 Ağustos 1992'de dünyaya geldiğini belirten Yaşar, "O babayiğit bir çocuktu, sıcakkanlıydı, haksızlığa gelemezdi. Kabre girdiği gün, doğum günüydü. Onu toprağa verdim diye düşünmüyorum." ifadelerini kullandı. Yaşar, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in idam edilmesini, iyice araştırılarak tüm örgüt mensuplarının ortaya çıkarılmasını istediklerini kaydetti.

 

"HAYAT DOLUYDU"

Gözyaşlarını tutamayan anne Necmiye Yaşar da oğlunun kendi halinde, hayat dolu bir insan olduğunu dile getirdi. Yaşar, "Bir gün dışarıdan geldi, babasıyla aramıza oturdu. Önce babasını, sonra da beni öptü. Çocuğum bize bir şeyler anlatıyormuş meğer. Bize 'Sizi çok seviyorum' dedi. Keşke ben ölseydim de yavrum kalsaydı. Çok iyi bir evlattı. Bir yerimde ağrı olsa ilaç getirirdi, üstümü örterdi. Tüm akrabalarımıza aynıydı. Onun iyilikleri anlatılmaz, yaşayan bilir." şeklinde konuştu.

 

FETÖ mensuplarının genç yaşlı demeden birçok kişinin canına kıydığını belirten Yaşar, "Doğum gününde çocuğumu toprağa verdim." dedi.

 

"ŞEHADETLE BİR BAŞKA GÜZELLEŞMİŞ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde uçaklardan atılan bombalar nedeniyle başından ağır yaralanan ve 18 gün sonra şehit olan Oğuzhan Yaşar'ın ailesine, hastanede taziye ziyaretinde bulunmuştu.

 

Erdoğan, oda ve borsa başkanlarıyla yaptığı istişare toplantısındaki konuşmasında da şehit Yaşar'ı anımsatarak, "23 yaşında, 1,95 boyunda bir fidan. Dünya güzeli bir fidan. Şehadetle bir başka güzelleşmiş. Morgda da cemalini bir göreyim istedim. İndim bir de cemalini izledim." ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim