Van'da, polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 40 bin paket kaçak sigara geçirildi.

 

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Van merkez ve ilçelerinde haksız kazanç sağlamak amacıyla gümrük kaçağı ticareti yapan ve nakleden şahıs/şahısların deşifresine yönelik yapılan çalışmalarda 02 Mart'ta İpekyolu ilçesine bağlı Yeni Mahalle Bağlarbaşı Sokak ve Davut Sokak üzerinde bulunan 2 ayrı ikamette arama yapıldı. Yapılan aramada bir yerde 21 bin 500 paket, diğer yerde ise 18 bin 500 paket olmak üzere toplamda 40 bin paket üzerinde kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgisi olduğu tespit edilen B.K. ve A.D. isimli şahıslar hakkında 5607 sayılı S.K.M. suçundan yasal işlem yapıldığı belirtildi.

 

KAÇAK ÇAY İLE BALIK ELE GEÇİRİLDİ

Van’da polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 5 bin 580 kilogram kaçak çay ile 4 bin 626 koli kaçak ton balığı ele geçirildi.

 

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Van merkez ve ilçelerinde haksız kazanç sağlamak amacıyla gümrük kaçağı ticareti yapan ve nakleden şahıs/şahısların deşifresine yönelik yapılan çalışmalarda; 02 Mart 2017 tarihinde merkez Tuşba ilçesine bağlı Şemsibey Mahallesi Organize Sanayi Bölgesi'nde bir iş yerinde arama yapıldı. Yapılan aramada toplam 5 bin 580 kilogram kaçak çay ile 4 bin 626 koli kaçak ton balığı ele geçirildi. Olayla ilgisi olduğu tespit edilen Y.E. isimli şahıs hakkında 5607 sayılı S.K.M. suçundan yasal işlem yapıldı. Emniyet yetkilileri, “İlimiz merkezinde ve ilçelerimizde halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, haksız kazanç sağlayan suç organizasyonlarına karşı yürütülen mücadelemiz aralıksız ve kararlı bir şekilde devam etmektedir” dedi. 

Editör: TE Bilisim