Gürpınar belediyesi kadın kurulu ocak ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda kadın kooperatifinin yürütmüş olduğu faaliyetler ve kooperatifin hedefleri hakkında kadınlar bilgilendirildi.

 

Xavesor Kadın Kooperatifi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin, kadın belediye meclis üyeleri ve Gürpınar Belediyesi'nde çalışan kadınlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin, kurulumunu tamamladıkları Xavesor Kadın Kooperatifinin çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini hatırlatarak, kadın kooperatifini açmakla amaçlarının ilçede kadın istihdamını geliştirmek olduğunu söyledi. Çetin, "Artık kadınlar yaşamın her alanında yer almaya başladı. Kadın kurulu tarafından açılan Xavesor Kadın Kooperatifi bünyesinde yöresel ev yemekleri yapılarak kadınların istihdam edilmeleri yönünde önemli bir adım atmış olduk. Bu kapsamda açmış olduğumuz lokantaya vatandaşlarımız büyük bir ilgi gösterdi" dedi. Kooperatif bünyesinde açılan lokantaya yurttaşların büyük bir ilgi göstermesi sonucunda yer darlığı yaşandığına da dikkat çeken Çetin, "en kısa zamanda lokantamızın yerini de büyüteceğiz. Kadın Kooperatifimizin çalışmaları ve kadın istihdamına yönelik girişimlerimiz bununla da sınırlı kalmayacak. Yine kadın arkadaşlarımız yufka yapımına başlayacak ve üreteceğimiz yufkaları marketlerde satışa sunacağız" ifadelerine yer verdi.

 

TEKSTİL ATÖLYESİ DE AÇILACAK

Kadın Kooperatifinin önüne koyduğu hedefleri bir bir açıklamaya devam eden Çetin, "ilçe kadınlarının geliştirilmesi ve istihdam olanaklarının arttırılmasına yönelik çalışmalarımız bununla da sınırlı kalmayacak. Yapacağımız diğer önemli bir çalışma da ilçede daha önce faaliyet gösteren tekstil fabrikasını devralmak olacaktır. Devralacağımı bu tekstil atölyesini üretime hazır hale getirebilmek için çalışmalarımız tüm hızı ile devam ediyor”  dedi. Yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Editör: TE Bilisim