Edremit Belediyesi bünyesinde kurulan kadın kurulu Edremit Belediyesi Eşbaşkanı Sevil Rojbin Çetin başkanlığında aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Haziran ayı toplantısında kadın kurulunda meclisleşmesi kararı alındı.

 

Edremit Belediyesi demokratik, katılımcı, kadın özgürlükçü ve ekolojik paradigma esası üzerinden yürüttüğü çalışmalar kapsamında kurulan Edremit Belediyesi Kadın Kurulu, Haziran ayı toplantısında meclisleşme kararı aldı. Demokratik Ekolojik Kadın Özgürlükçü Paradigma çerçevesinde  yerel yönetimler anlayışıyla, kadınların yerelde ve yerinden söz ve karar süreçlerine doğrudan etkin katılım sağlamak amacıyla oluşturulan kadın meclisi;  kadınların  bulundukları her alanda özgün ve özerk örgütlenerek, erkek egemen zihniyet ile şekillenmiş toplumsal ve kurumsal yapılanmalar ile daha etkin, ideolojik ve örgütsel   bir mücadele yürütmeyi amaçlıyor. Şimdiye kadar kurul öneriler ve projeler hazırlayan Edremit Belediyesi kadın çalışanları, kadın, çocuk, yaşlı ve engellilere dönük kurul bünyesinde yaptıkları çalışmaları bundan sonra oluşturulan Edremit Belediyesi Kadın Meclisi çatısı altında yürütecek

 

Kadın Kurulu'nu feshederek meclisleşme kararı alan Edremit Belediyesi kadın çalışanları Haziran ayı toplantısında meclis oluşumuna başladı. Yapılan toplantıda görüş ve öneriler doğrultusunda kadın çalışanlar meclis yürütmesine aralarında DBP'li meclis üyeleri, Belediye Eş Başkanı ve Eşbaşkan yardımcısının da olduğu 8 kadın seçildi. Oluşturulan meclis yapısı ve işleyişi gereği 6 ayda bir seçime gidecek olan üyeler yerel yönetimlerde kadına dair geliştirilecek her türlü çalışmanın ve hizmetin hayata geçirilmesi genel hizmetlerin ise kadın özgürlükçü bakış açısı ile üretilmesini sağlayacak. Meclis oluşumunun ardından Edremit Belediyesi kadın kurulu daha önceki kurulda başlattığı sağlık, hukuk alanındaki eğitimlerine de devam edecek. 

Editör: TE Bilisim