Kent genelinde bulunan kadın kurumlarının tümüyle görüşülerek kentte yaşanan kadın sorunlarına ilişkin neler yapılabilinir üzerinden görüş alışverişinde bulunan Özgür Kadın Masası sonrasında Edremit merkez ve bağlı mahallelerde çalışmalarına başladı. Öncelikli olarak ilçede yaşayan kadınların sorunlarının birebir yerinde tespitine dönük çalışma başlatan Özgür Kadın Masası, ilk etapta Eminpaşa, Süphan, Şabaniye, Yenimahalle, Çiçekli (Îşxanikom), Mülk (Milk) Enginsu (Xerekanıs), Dönemeç (Engil), Andaç (Mars), Dilkaya (Xorkom) mahallelerde özgün kadın toplantıları ve evleri dolaşarak sorunları tespit etti.

SORUNLAR VE TALEPLER RAPORLAŞTIRILDI

Özgür Kadın Masası'nın Kadın Yaşam Merkezi, Edremit Belediyesi Kadın Kurulu ve kadın belediye meclis üyelerinin desteğiyle yürüttüğü çalışmalarla kadınların sosyal-psikolojik, yaşam, ekonomi benzeri konularda yaşadıkları sorunlar not alınarak raporlaştırıldı. Yapılan ön çalışmada ilçede yaşayan kadınların öncelikli olarak talepleri arasında öncelikli olarak 'Kadın Bilinci' konulu panel, seminer ve eğitimlerin verilmesi yer alırken, ayna zamanda mahallelerine el beceri kurslarının açılması, ekonomi istihdama dönük çalışmaların yapılması, kütüphanelerin kurulması, Van Gölü sahilinde kadın plajı ve ayrıca mahallelerde kadın parkı yapılması öne çıkan talepler arasında yer aldı.

SORUNLAR STRATEJİK PLANLA ÇÖZÜLECEK

Özgür Kadın Masasa'sının yapmış olduğu bu çalışmalar sonrasında raporlaştırılmaya gidilerek kadınların sorunları ve talepleri Edremit Belediyesi'nin hazırlayacağı 2014-2019 Stratejik Planı'na dahil edilerek çözümüne dönük projeler hazırlanacağı belirtildi.

Editör: TE Bilisim