'Kardeş Aile Projesi' kapsamında Van’a gelen Ankara Etimesgut Ahimesut Mahalle Muhtarı Aynur Çanakcı ile Kocaeli Gölcük Değirmendere Topçular Mahalle Muhtarı Rabia Şentürk, ilin tarihi yerlerine hayran kaldılar. Akdamar Adası başta olmak üzere il ve ilçelerdeki tarihi yerlerin görülmeye değer olduğunu vurgulayan Kocaeli Gölcük Değirmendere Topçular Mahalle Muhtarı Rabia Şentürk, “Akdamar Adası, Van Kalesi, Selçuklu Mezarlığı, Halime Hatun Kümbeti çok güzel tarihi değerler. Bu tarihi değerleri gördüğüm için çok mutluyum. İyi ki gelmişim. Van’ı, özellikle Leyla muhtarımı iyi ki tanımışım. Dönüşümde buraları ve güzelliklerini, insanlarının misafirperverliğini arkadaşlarıma ve dostlarıma anlatacağım. Dilerim onlar da gelip buraları görme fırsatı bulurlar. Bunun için ben Leyla muhtarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

“HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM”


Van’daki tarihi yerlerin çok güzel olduğunu ancak yeterince önem verilmediğine dikkat çeken Ankara Etimesgut Ahimesut Mahalle Muhtarı Aynur Çanakcı ise, Akdamar Adası ziyareti öncesinde uğradığı Selçuklu Mezarlığı’nda hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Çanakcı, “Halime Hatun Kümbeti’ni ziyaretimiz esnasında ışıklandırmalarının olmadığını ve mezarlığın sular içerisinde kaldığını gördüm. Çok üzüldüm. Eski büyük insanlarımıza ait mezarlıklarının böyle olmaması gerekir. Yetkililerden bu konuya duyarlı olmalarını istiyorum” dedi.

Van’ı Leyla muhtar sayesinde tanıma fırsatı bulduklarının altını çizen Çanakcı, “İyi ki Leyla muhtarımı tanımışım. Onun sayesinde Van’ı da tanımış oldum. Çok mutluyum. Bizi burada en iyi şekilde ağırlayan Leyla muhtarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“AMAÇ DOĞU VE BATIYI BİRLEŞTİRMEK”

 

Proje ile doğu ve batıyı birleştirmeyi amaçladığını ifade eden Van Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Leyla Tanrıtanır ise, “Amacım doğu ve batıyı birleştirmek, insanlarını kaynaştırmaktır. Bugün iki bayan muhtarımız ilimize geldi. Bundan sonra da başka misafirlerin de geleceğini umuyorum. Onları da en iyi şekilde ağırlayacağız” dedi.
İnsanların Van’ı doğru dürüst tanımadığını vurgulayan Tanrıtanır, “İnsanlarımız ilimizi tanımıyorlar. Önemli olan Van’ı tanıtmak. İnanıyorum ki bundan sonra insanlar akın akın ilimize geleceklerdir. Ben bizlere her konuda yardımcı olan İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim