Bitlis'in Ahlat ilçesinde kar ile tipiden yolu kapanan köyde mahsur kalan diyabet ve hipertansiyon hastası Müyesser Öztura, UMKE ekiplerinin zorlu mücadelesinin ardından hastaneye yetiştirildi.

 

İlçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan ve kardan yolu kapanan Cemalettin köyünde diyabet ile hipertansiyonu yükselen Öztura'nın fenalaşması üzerine yakınları, durumu 112 Acil servis ekiplerine bildirdi. Yardım talebi üzerine sağlık ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), yola çıktı.

 

Bitlis merkezden hareket ettikten sonra İl Özel İdaresi görevlilerin açtığı 40 kilometrelik yolu ambulansla kateden ekipler, kalan 2 kilometrelik yolda daha fazla ilerleyemedi. Ekipler karla kaplı 2 kilometrelik yolu, yürüyerek gitti. Hastaya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra dönüş yolunda ilerlemekte güçlük çeken ekip, köylülerin de yardımıyla Öztura'yı 6 saatlik bir çalışmanın ardından Ahlat Devlet Hastanesine ulaştırdı. Öztura'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

"GÜNDE 2- 3 HASTA KURTARIYORUZ"

112 İl Ambulans Servisi Başhekimi ve UMKE ekibinden Mahmut Konyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede olumsuz hava koşulları nedeniyle mahsur kalan hastalara ulaşmak için yoğun çaba harcadıklarını söyledi. Bu çabaları sonucu günde 2-3 hastayı sağlık kuruluşlarına yetiştirdiklerini anlatan Konyar, "Yoruluyoruz, çabalıyoruz ama bizim için önemli olan hastalarımıza yardımcı olabilmek." Dedi. Müyesser Öztura'nın oğlu Rıdvan Öztura da annesinin şeker ve hipertansiyon hastası olduğunu belirtti. Yol kar nedeniyle kapalı olduğu için UMKE ve sağlık ekiplerini çağırdıklarını ifade eden Öztura, "Ekipler köyümüze ulaştı ve ilk müdahaleyi yaptı. Allah onlardan razı olsun." Diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim