İpekyolu Belediyesi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı (KOSGEB) ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı(DAKA) ile ortaklaşarak, Kadın Emeği Pazarında tezgah kuracak kadın esnaflara yönelik verdiği girişimcilik kursu sona erdi. Kursun son gününde, Kadınları ziyaret eden, İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser, kadının ekonomik anlamda sosyal yaşama dahil olmasının önemine vurgu yaptı.

 

Van Merkez İpekyolu Belediyesi tarafında, Bostaniçi TOKİ’de kadınların istihdam edilmesi ve kendi ekonomilerini üretmek amacıyla inşa edilen, Kadın Emeği Pazarında tezgah kuracak kadın esnaflar için, İpekyolu Belediyesi, KOSGEB ve DAKA’nın ortak verdiği 10 günlük girişimcilik kursu sona erdi. Girişimcilik kursunun son gününde, İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser, Eşbaşkan Yardımcıları Nermin Unat, Halis Çakır ve Belediye Meclis üyeleri, Esnaf kadınları Berivan Kültür ve Sanat Merkezi ile DAKA Van ofisinde ziyaret ederek, başarılar dilediler.

 

KADINLAR ARTIK YAŞAMIN HER YERİNDE OLACAK

İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser kadın esnaflara yönelik yaptığı açıklamada, “Kadınların yaşamın her alanında kendi ürettikleriyle kendi yaşamlarını inşa ediyor olmaları bizi mutlu ediyor. Kadının toplumdaki yeri, toplumun gelişmişlik ve uygarlık seviyesini gösteriyor. Belediyenin ilk kuruluşunda 6 kadınla çalışmalara başladık. Şuan belediyemiz bünyesinde 176 kadın çalışıyor. Şimdi de 100 kadının iş yaşamına dahil olacağı Kadın Emeği Pazarını inşa ederek kadınların hizmetine açtık. Kadın esnaf arkadaşlarımızın girişimcilik kurslarının tamamlamasıyla birlikte yeni başlayacak iş yaşamlarında başarılar diliyoruz.” Dedi. Kursu başarıyla tamamlayan kadın esnaflara verilecek girişimcilik sertifikalardan sonra, İpekyolu Belediyesi Kadın Emeği Pazarı, Kadınların emek mücadelesinin sembolü olan 8 Mart Dünya Kadınlar gününde açılışı gerçekleşerek, kadın esnafların hizmetine açılacak.

Editör: TE Bilisim