Van’da yaşanan ekonomik sıkıntılar iş kadınlarını da etkilerken, yüzde 90’nı kapanan Hanımlar El Emeği Çarşısı’nın yıkılarak yerine park yapılacağı bildirildi. 


Kadınlar, yaşadıkları ekonomi sorunlar yüzünden el emeği göz nuru eserlerini satışa sundukları dükkanlarına kilit vururken, açık kalan iş yerlerinin de boşaltacağı öğrenildi. Van İl Özel İdaresi’ne bağlı Mikro Kredi Van Ofisi’nden kredi alarak iş sahibi olan kadınlar, ofisin kapanması ile birlikte kredisiz kalınca kepenk indirdi. Çarşıdaki toplam 45 dükkandan sadece 7 tanesinin açık olduğu öğrenilirken, kalan iş yerlerinin ise mart ayında kapanacağı bildirildi. Depremden bu yana ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını ve çözüm sürecinden sonra kendileri başta olmak üzere herkesin sıkıntı yaşadığını belirten Hanımlar El Emeği Çarşısı’ndaki bayanlar, “Burası ilk kurulduğunda çok hareketli ve rağbet gören bir yerdi. Özellikle depremden sonra birçok arkadaşımız burayı kapattı. Çözüm sürecinden sonra başlayan sıkıntılar yüzünden burada kalanlar ise zor şartlarda ayakta duruyorlar. Hiçbir ödememizi yapamıyoruz. Ekonomik anlamda zor durumdayız. Dükkanların yüzde 90’nı boşalan çarşımız artık işlemez haldedir. Sadece 7 dükkan açık. Onlarda terzilerden oluşmaktadır. Atıl durumda olan bu yeri belediyemiz yıkarak park haline getirmek istiyor. Bu konuda bize gerekli bildirimleri yaptılar. Tabi ki belediyemizde haklı, iş yapamadıktan sonra kapatmak zorunda kalacağız” dediler.


Belediye yetkilileri ise, adeta atıl durumda olan ve işlemez hale gelen çarşının yıkılarak yerine park yapılacağını belirttiler. Kalan iş yerlerinin de mart ayında boşaltılacağını ifade eden yetkililer, ilerleyen süreçte ise çalışmaların başlayacağını bildirdiler. 

Editör: TE Bilisim