Edremit Belediyesi ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü’ etkinlikleri kapsamında farkındalık yaratmak amacıyla başlattığı etkinliklerine devam ediyor.

KJA öncülüğünde ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü’ kapsamında kadına şiddetin önüne geçmek ve farkındalık yaratmak amacıyla birçok etkinlik düzenlendi. Edremit Belediyesi’nin erkek seçilmişleri ve erkek çalışanları ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü’ kapsamında bir basın açıklaması düzenledi. Sadece erkeklerin katıldığı ve üzerinde kadına yönelik şiddetin kınandığı yazılı dövizler taşındı.

 

Edremit Belediyesi erkek seçilmiş ve çalışanlarıyla ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü’ nedeniyle kameralar karşısına geçerek kınadı. Açıklamaya belediye personelinin yanı sıra, HDP İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, DBP İl Eş Başkanı Münir Aras, HDP Van Milletvekili Adem Geveri, HDP ve DBP Edremit İlçe yöneticileri ve halk katıldı. Açıklamayı katılanlar adına Edremit Belediyesi DBP’li Meclis Üyesi Ercan Ece okudu. Ece, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü’nün anlam ve önemini açıklarken, savaş politikalarının kadınlar üzerinden arttırıldığını belirtti.

 

ECE: ŞİDDET EVLERİMİZE KADAR İNMİŞTİR

Ece, “Dominik Cumhuriyeti’nde 1960 yılında Trujilo diktatörlüğüne karşı mücadele eden Mirabel kardeşlerin dikta rejimi tarafından tecavüz edilerek katledilmesinin ardından ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü’ olarak ilan edilmiştir.

Başta Kürt kadınları olmak üzere Kürdistan’da devletin başlattığı savaş politikaları her geçen gün tırmanmaktadır. Yine devletin topluma uyguladığı şiddet maalesef bugün Kürdistan coğrafyasında evlerimize kadar inmiştir. Silvan’da, Gever’de, Cizir’de, Nusaybin’de ve daha birçok ilçemizde faşizan savaş tutumunu sergileyen, her gün sivillerin hayatını kaybettiği, başta Kürdistan ve diğer kentlerde şiddetin ve ölümlerin meşrulaştırıldığı ve özellikle kadınlar şahsında katliamların yapıldığı, devletin kirli savaş politikaları ne yazık ki kadınların bedeni üzerinden gerçekleştirildiği gözler önündedir. Yine halkın iradesine seçilmiş Eş Başkanların hukuki olmayan nedenlerden alı konulmasına, devletin kadın örgütlülüğünden korkan tutumu kendisini göstermiştir. AKP iktidarından beridir kadınların ölümleri savaş argümanlarıyla beslenip daha çok kıyımlara gidilmiştir. Sözde muhafazakar yanlarını her demeçte ön planda tutan iktidar, kadın bedenini sokak ortasında çırılçıplak yapıp kendince intikamını almıştır. Kadınlar Ekin Wan şahsında ve erkek egemen zihniyetine karşı devletin antidemokratik sistemi karşısında dimdik ayaktadır. Kadınların yalnızlaştırılarak örgütsüz bırakılmaya çalışıldığı tam da bu noktada biz kadınların özgürlüğümüzün gücü olduğunu ve mücadelemizin yükseltilerek topluma ışık olacağını dile getiriyoruz.” Dedi.

 

ECE: FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUZ

Toplumda kadınlara erkek ve egemen devlet tarafından uygulanan şiddetin yankı bulması ve farkındalık yaratması amacıyla bu açıklamayı okuduklarını belirten Ece, “Bizler 25 Kasım’ı Ezidi ve Şengal Kadınlarını İŞİD barbarlığına karşı geliştirdiği öz savunma gücüyle selamlıyoruz. Özgürlüğümüz ve örgütlülüğümüz için alanlarda olacağız. Bu açıklamayı toplumda kadınlara erkek ve egemen devlet tarafından uygulanan şiddetin yankı bulması ve farkındalık yaratmak adına okuyoruz.” Dedi. 

Editör: TE Bilisim