Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığının organizesi ile kentin kadınları iftar yemeğinde buluştu. Yoğun bir katılımın olduğu iftar yemeğine HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, HDP ve DBP kadın yöneticileri, sanatçı Rojda, Van İş Kadınları Derneği ve birçok STK temsilcisi katıldı.

 

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Rojin Yaşam Merkezi bahçesinde kentli kadınları iftar yemeğinde buluşturdu. Yüzlerce kadının katıldığı iftar yemeğine HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, DBP İl Eşbaşkan Vekili Nazmiye Acar, HDP ve DBP kadın yöneticileri, sanatçı Rojda, Van İş Kadınları Derneği ve birçok STK temsilcisi katıldı. Yemeğe katılan kadınlar sohbet ederek iftar saatini bekledi.

 

İftarda ilk konuşmayı yapan DBP İl Eşbaşkan Vekili Nazmiye Acar, Kürdistan'da 40 yıla yakın bir savaşın sürdüğünü belirterek, bu savaşta en ağır yükü annelerin sırtında olduğunu söyledi. Acar, "Dünya var oldukça annelerin ve kadınların hakkı ödenmez. Devletin kadınlar üzerindeki baskısını annelerin şahsında kınıyoruz" dedi. HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan kısa bir konuşma yaptı. Ramazanın bir yandan oruç tutarken diğer yandan da insanların kim olduğunu, ne olduğunu, nereye gideceğini ve ezilenlerin yaşadıklarını anlamanın başka bir adı olduğunu dile getiren Ertan, “Yeryüzünde bu mübarek günlerde gerçek anlamda müslümanlığı benimsemiş insanlar bir tarafta, müslümanlığı kavrayamamış olanlar ise gerçek anlamda insanlara bir zulüm yaşatıyor. Çok acı bir tablo yaşıyoruz. Fakat biliyoruz ki bu günler geçecek. Çünkü zulüm hiçbir zaman baki değildir. Onca zulüm nereye kadar gidecek. Zulüm yapanların karşısında zulmü istemeyen en başta kadınlar var. Bu topraklarda hala anneler ağlatılmaya devam ediyor. Barışa açılan ve zulmün son bulmasını dileyen ellerimiz boş dönmez. Allah hepimizin bu dualarını kabul etsin” dedi.  Yapılan konuşmanın ardından iftar yapıldı. 

Editör: TE Bilisim