Van Büyükşehir Belediyesi'nin 3 ay önce başlattığı uygulama kapsamında kentli kadınlar her perşembe günü toplu ulaşımdan ücretsiz faydalanıyor.

 

Otobüslerin renklerini kadınların talebi üzerine mor ve erguvan olarak seçen Büyükşehir Belediyesi, her hafta perşembe günün dışında kadın etkinliklerini olduğu günlerinde de kadınlara ücretsiz ulaşım hizmeti sunuyor. Her perşembe günü belediyeye ait tüm otobüsler, kentli kadınlara gün boyunca ücretsiz hizmet sunarken, bu uygulamanın başlaması ile birlikte kadınlar, perşembe günlerini 'Kadınlar günü' olarak ilan ettiklerini söylüyorlar. Özellikle perşembe günleri otobüslerin yolcu sayısı diğer günlere oranla yüzde yüz artarken, kadınların talepleri ise çok. Perşembe günlerinin kadınlara ücretsiz olmasının ardından, kadınlar; tüm programlarını artık perşembe gününe göre yapıyor.

 

KADINLAR: PROGRAMLARIMIZI PERŞEMBE GÜNÜNE GÖRE PLANLIYORUZ

Perşembe günü otobüslerin sadece kadınlara hizmet vermesini isteyen kadınlar, "Biz kadınlar, bu uygulamanın başlaması ile birlikte tüm hastane randevularımızı, akraba ziyaretlerimizi, alış-veriş ve çarşıya çıkma günümüzü perşembe olarak belirledik. Bundan dolayı perşembe günü otobüslerde çok yoğunluk oluyor, biz de otobüslerin perşembe günleri sadece kadınlara hizmet vermelerini istiyoruz" diyor.

 

“ERKEK PERŞEMBE GÜNÜ BİNMESİN, MÜZİKLERİ BİZ BELİRLEYELİM”

 Bir başka kadın ise, "Perşembe günleri otobüslerde kadın şoför olmasını istiyoruz. Bunun yanında kadınlar araçta çalınacak müzikleri de kendileri belirlemeli bence. Erkekler perşembe günü otobüsleri kullanmazlarsa oldukça keyifli bir yolculuk yapacağız. Yine otobüslerin içindeki TV ekranlarında kadınlara yönelik müzik ve slaytlar olsun. Belediyemiz zaten otobüs renklerini mor ve perşembe günün ücretsiz yaparak kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaptı. Kendilerine teşekkür ediyoruz" diyor. Otobüslerin perşembe günü çok yoğun olduğunu söyleyen kadınlar, "Otobüs sayılarının artmasını ve kadınlara iki yada üç gün ücretsiz olmasını istiyoruz. Bu hizmetlerinden dolayı belediyemize teşekkür ediyoruz" isteklerinde bulundu.

 

 "KENTİN HER YERİNDE BU UYGULAMA OLMALI"

Özellikle otobüslerin sadece bazı mahallelere yönelik olmamasını, tüm mahallere otobüslerin gönderilmesi ve bu uygulamanın o mahallerde de hayata geçirilmesini isteyen kadınlar, "Tüm mahallerdeki kadınlar bu uygulamadan yararlanması gerekiyor. Bu nedenle otobüslerin gitmediği mahallelere yönelik de hemen çalışmaların yapılması çok iyi olur. Bunu Eş Başkanlarımızdan talep ediyoruz" diyor. Büyükşehir Belediyesi: Kadınların talebi çok, karşılamak için çalışma yapıyoruz Kadınların perşembe günü ile ilgili yüzlerce talepleri belediyeye gelirken, belediye yetkilileri ise bu taleplerle ilgili çalışmalar yaptıklarını, taleplerin karşılanması için belediyenin bütçesine göre çalışmalar yapacağını duyurdu. .

Editör: TE Bilisim