Tuşba Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü çalışanları ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tuşba İlçe Başkanlığı Kadın Kolları Başkanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verilen gıda yardımı almak için gittiği şehir merkezinde sokak ortasında bıçaklanarak öldürülen 4 çocuk annesi Dilek Ö. cinayetine tepki gösterdiler. Toplu olarak taziyelerin kabul edildiği Dilek Ö’nün ailesinin İskele Mahallesi'nde bulunan evine giden kadınlar, aileye başsağlığı diledikten sonra, bir basın açıklaması yaptılar.

‘KADIN AİLEDİR’

Tuşba’lı kadınlar adına basın açıklamasını yapan Tuşba Belediyesi’nden Semra Adıyaman, olayın bir katliam olduğunu vurgulayarak, “Ne yazık ki kadınlık adına, insanlık adına yeni bir katliam haberi daha, katliam diyoruz çünkü kadın annedir, kadın kardeştir, kadın evlattır, kadın ailedir, kadın toplumdur. Kadına yapılan her türlü olumsuz eylem tüm insanlığa yapılmıştır.” Dedi.

‘CİNAYETE ENGEL OLAMADIK’

Adıyaman, “Yıl 2014 ve biz burada hala kadın cinayetlerini konuşuyoruz. Biz 2000’li yılları böyle hayal etmemiştik. Bu toplumun ayıbıdır, bu bir insanlık suçudur. Ne acıdır ki bu katliamın bir kurbanı da Van’ın Tuşba ilçesine bağlı İskele Mahallesinde ikamet eden Dilek Ö. Cinayetidir. Hiçbir neden dört çocuk annesi bir insanın hayatını elinden alma, o kadının yaşama hakkını geleceğini yok edip, çocuklarını annesiz bırakma hakkını vermez. Daha birkaç gün önce çocuklarıyla sokağa terk edilen savunmasız ve kışın soğuğunda çocuklarını korumak için birkaç battaniye ile bir köşeye sığınan Dilek Ö.’ye Tuşba Belediyesi olarak sahip çıktık. Barınma ihtiyacını gidererek gerekli yardımı sağladık. Ancak cinayete kurban gidişine engel olamadık. Tıpkı cinayete kurban giden diğer kadınlar gibi. Ne yazık ki bu tür katliamların önüne, kanun maddeleri, polis korumaları ve evden uzaklaştırmalar ile geçilemiyor” ifadelerini kullandı.

‘KATLİAMI KINIYORUZ’

Adıyaman, “Bu cinayetlerin son bulması için daha kaç kadın erkek terörünün kurbanı olacak, daha kaç çocuk annesiz bir hayata mahkum edilecek, daha kaç yuva bu şekilde yıkılacak. Tuşba Belediyesi ve AK Parti Tuşba İlçe Başkanlığı Kadın Kolları olarak bu vahşeti şiddetle kınıyoruz. Ailesine ve çocuklarına sabırlar, kendisine ise Allah’tan rahmet diler ve toplumumuzda bu durumların bir daha yaşanmamasını, erkek terörünün son bulmasını ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim