Önder ALTINAL - Şehrivan


 

Van Kadın Yaşam Merkezinden Şengal için yardım kermesi. Kadın Yaşam Merkezi, Şengal için başlatılan yardım kampanyası kapsamında yiyecek kermesi açıldı. ‘Katliama karşı dur de!’ dövizlerinin asıldığı kermes alanına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kermese Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, Barış Anneleri Meclisi ve çok sayıda kadın katıldı. Kermeste bir açıklama yapan Kadın Yaşam Merkezi Koordinatörü Berivan Kılınçaslan, Kobanê, Rojava, Şengal ve Maxmur'da yaşanan kirli savaşın faturasının kadınlara ve çocuklara kesildiğini ifade ederek, savaştan kaçan ve komşu ülkelere sığınan Kürt kadınlarının satıldığını belirtti.

Van Kadın Yaşam Merkezinden Şengal için yardım kermesi düzenlendi. Kadın Yaşam Merkezi, Şengal için başlatılan yardım kampanyası kapsamında yiyecek kermesi açtı.
kermese Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, Barış Anneleri Meclisi ve çok sayıda kadın katıldı. Kermeste bir açıklama yapan Kadın Yaşam Merkezi Koordinatörü Berivan Kılınçaslan, kirli savaşın faturasının çocuk ve kadınlara kesildiğini söyleyerek, savaştan kaçan kadınların satıldığını belirti.

‘KADINLARIN SESİ OLACAĞIZ’

Kılınçaslan, Ortadoğu'da direnen kadınların sesi olmaya çalışacaklarını söyleyerek, “Dayanışma duygularımızı paylaşmak, kadın ve çocuk katliamlarına karşı isyanımızı birlikte çoğaltmak ve onlara destek sunmak için buradayız. Kermesten elde edilecek geliri Êzidîlere göndereceğiz. Kadınlarımız onlarca yıldır eşit, özgür ve insanca yaşam mücadelesi vermektedir. Bu zorlu mücadele kadınların eşit, özgürlük ve insanca yaşam sürdürme mücadelesi maalesef hayatlarının son bulması ve bedenlerimizin örselenmesiyle son bulmaktadır.” Dedi.

‘HÜKÜMET İŞLENEN SUÇA ORTAK OLUYOR’

Şengal, Rojava, Kobanê ve Maxmur’da kadınlara tecavüz edildiğini söyleyen Kılınçaslan, Kadın bedenleri 20 dolara erkeklere satılıyor. Dağ başında aç ve susuz ölüme terk ediliyorlar. Êzidî halkına Müslüman olmadıkları için insanlık dışı işkenceler uygulanıyor. Kadınlara tecavüz helal kılınıyor. Erkekler bir kez ölürken, kadınlar her gün tecavüz edilerek binlerce kez ölüyor. Birçok kadın tecavüze uğramamak için hayatına son vermektedir. Sivillere yönelik toplu katliam, kadınlara tecavüz ve kadın ticareti açık olduğu halde IŞİD’e yönelik terör söylemini kullanmayan hükümet bu tutumları ile işlenen suça ortak olduğunu ve destek verdiğini belirtmiş oluyor. Rojava’da Şengal’de, Maxmur’da özgürlükleri ve insanca yaşamlarını geri kazanmak için direnen Kürt kadınları ve çocukları için hep beraber haykıralım. ‘Yalnız değilsiniz’ mücadeleniz biz kadınlar tarafından bıraktığınız yerden devam edecektir.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim