Vanlı iş kadını Hatice Bilen, organik üretimle girişimciler arasındaki yerini aldı. Bir çok hastalığa iyi gelen uçkunun reçelini yapan Bilen, uçkunu üretmeyi de planlıyor.

 

Van’da organik üretimle yaptığı reçellerle iş hayatına giren Hatice Bilen, uçkun reçelini de yaparak önemli bir işe imza attı. Hatice Bilen, Bil Narin Organik Üretim Tesisinin açılışını gerçekleştirerek, kendi üretimi olan reçelleri piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Açılışta konuşan VASİKD Yönetim Kurulu Başkanı Özge Burak Değer, VASİKAD olarak her türlü desteği sunacaklarını vurgulayarak, “Hem üretim hem de üretilen malların pazarlanması noktasında elimizden gelen her türlü desteği sunacağız. Herkese katkılarından dolayı teşekkür ederim. Kadına olan destek çok önemli. Gün kadın kadına dayanışma günüdür. Kadınların ekonomik hayata atılmaları noktasında önemli bir işe imza atıyoruz. Hatice Hanım KOSGEB’den gerekli desteği de alacak.” Diye belirtti.

 

GEDİK: KADINLARIMIZA POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ

KOSGEB adına açılışa katılan Abdul Hadi Arvas, “Böyle bir işletmenin açılışında bulunmakta büyük bir gurur duydum. KOSGEB olarak küçük ve orta ölçekli işletmelerin yanındayız. 150 bin liralık destek sunacağız Hatice Hanıma.” Dedi. İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik’te İŞGEM’in açıldığı tarihten bu yana girişimci kadınlara destek olduklarına dikkat çekerek, “Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kadın girişimci sayımız az bu yüzden VASİKAD’ı taktir ediyoruz. Girişimcilerimize danışmanlık desteği vereceğiz. Bizde Hatice hanımı bu danışmanlık desteğine dahil ettik. İnşallah daha iyi işlere imza atacak.” Dedi.

 

BİLEN: UÇKUNU ÜRETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

Bil Narin Organik Üretim Tesisinin sahibi Hatice Bilen ise şu ifadelere yer verdi: “Ben özellikle birinci hedefim olan uçkun reçeli üzerinde üretim yapıyorum. En büyük hedefim bu. Deneme yaptım daha sonra üretime başladık ve işimizi kurduk. İnşallah daha da iyi yerlere geleceğiz. Uçkunun faydaları çok fazladık. Biz sadece uçkunun reçeli ile kalmayacağız. Çayını, ununu, pastasını yapmayı düşünüyoruz. Çok güzel bir proje hazırladık. Çok güzel işlere imza atacağız inşallah. Uçkunu üretmeyi düşünüyoruz.” Şeklince konuştu.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

 
Editör: TE Bilisim