Gürpınar Belediyesi, vatandaşın kardan dolayı bir mağduriyet yaşamaması için, kaldırımların ve iş makinelerinin giremediği yerleri açmak için 5 adet mini kar küreme aracı aldı. 


Yaya yolunda biriken karların temizliği için alınan yeni kar küreme araçları, öncelikli olarak çarşı merkezindeki kaldırımlar, okul ve halkın yoğun olarak bulunduğu kaldırımların temizliğinde kullanılmaya başlandı. Aralıksız devam eden kar yağışına karşı ekipler kaldırımlarda biriken karları kar küreme araçları ile temizliyor. Mini kar küreme araçları kaldırımların temizliğinde ekiplerine zaman kazandırıyor böylelikle kar temizleme işlemleri daha çabuk bir şekilde tamamlanıyor.


“BÜYÜKŞEHİRLERDE 20 YIL ÖNCE VARKEN BİZ YENİ GÖRÜYORUZ “

Gürpınar esnaflarından Yusuf Mendaş, büyükşehirlerde 20 yıl önce kullanılan bu araçları biz yeni görüyoruz. Belediyemiz bu araçları alarak çok iyi bir hizmet yaptı. Bizler daha önce dükkanlarımızın önünü küreklerle açıyorduk ama şimdi bu araçlarla daha pratik ve daha seri açılıyor. Büyükşehirlerde 20-25 yıl önce kullanılan bu araçları bizler yeni görüyoruz belediyemize bu yeni hizmetinden dolayı teşekkür ediyorum'' dedi.


Gürpınar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri halkın mağdur olmaması için kaldırımlar, ana arterler ve araç güzergahlarında yol temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Editör: TE Bilisim