Vatandaşın rahatça yürümesi için belediyelerin genişletme çalışmalarıyla yeni bir yapıya kavuşturduğu Van sokaklarındaki kaldırımlar işletmeciler tarafından adeta işgal edildi. Önceki yıllarda oldukça dar olan son yıllardaki çalışmalar ile vatandaşa nefes aldıran kaldırımlarda bu kez sandalye ve masalar geçit vermiyor. Durumdan hem yolda yürüyemeyen vatandaş hem de bir türlü işletmecileri zapt edemeyen vatandaş şikâyetçi.

 

YÜRÜMEK İŞKENCEYE DÖNDÜ

 Van’da iki dönemdir belediyelerin büyük girişimleri sonucunda genişletilen ve parke taşları ile rahat bir yapıya kavuşturulan Van sokaklarında şimdilerde ise başka bir sıkıntı yaşanıyor. Özellikle Kaya başkanlığındaki belediyenin gelmesi ile birlikte kelebek taşlarla modern bir yapıya bürünen sokaklarda toz-toprak işkencesine sona erdi fakat bu kez de vatandaş işletmecilerin masalı-sandalyeli engellerine takıldı. Kaldırım ve yolların rahat bir yapıya kavuşmasını fırsat bilen esnaflar özellikle yaz aylarının da gelmesi ile birlikte masa sandalyeleri kaldırım ve yol üstüne kadar çıkarmaya başladı. Sigara yasağının da etkisiyle dışarıda da ayrı bir masa düzeni oluşturan esnafların bu düzeni hem vatandaş için hem de zabıtalar için sıkıntı oluşturuyor. Vatandaşın yürümekte zorluk çektiği sokaklarda zabıta da büyük sıkıntı yaşıyor.

 

ZABITANIN DA SABRI TAŞTI

 Bu konuda kendilerinin de büyük sıkıntı yaşadığını söyleyen Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü A. Vahap Kıpçak gazetemize yaptığı açıklamada, yaşanan bu durumun müdahale edilmesi gereken bir düzeye geldiğini belirterek, “Kaldırım işgalini de en çok maalesef kahveci kesimi yapıyor. Bu da vatandaşın içeride sigara içememesinden dolayı, kahvede otururken sandalyesini, sehpasını bir şekilde alıp dışarıya çıkıyor. Dışarıda kaldırımda bir tarafta çayını içerken diğer taraftan da sigarasını içiyor. Fakat bu seferde hem kaldırımı işgal ediyor hem de gelip geçen yayaların akışını engelliyor. Biz bundan sonra uygulayacağımız cezai işlemlerle bu işgale bir son vereceğiz. Çünkü bunu yapmaya mecbur kalıyoruz. Müdahale etmezsek sokaklarda yürümek daha büyük bir işkence haline gelecek.”

Editör: TE Bilisim