Van Belediyesi, kentteki önemli caddelerde yeni bir çalışma başlatarak engelli vatandaşların daha rahat faydalanabileceği hale getirdi. Kışla Caddesi Eski Vali Konağı’ndan Ezberciler İş Merkezi’ne kadar ki kaldırımlarda yüzeysel yol takip çizgisi yapan Van Belediyesi, kısa süre sonra ise Ezberciler İş Merkezi’nden Beşyol’a, Kültür Sarayı’ndan Kız Meslek Lisesi’ne kadar olan kaldırımlarda da aynı çalışmaları yapacak. Yapılacak çalışmalarda yüzeysel yol takip çizgisi ile birlikte kaldırımlarda bulunan rampalar da standartlara uygun hale getirecek.

Altı Nokta Körler Derneği üyesi olan Rahmi Zorlu, yeni yapılan çalışmanın çok güzel olduğunu belirterek, “Kaldırım rampaları uygun hale getirilmiş. Şu anda artık rahatlıkla gidip-gelebiliyoruz. Eskiden zorluk çekiyorduk, kaza geçiriyorduk. Şimdi rahat bir şekilde gidebiliyoruz. Biz yayaların ve engelli vatandaşların takip ettiği yol güzergâhlarına araçların park edilmemesini istiyoruz” dedi.

Altı Nokta Körler Derneği Spor Kulüp Başkanı Mahir Tan da, “Sayın Belediye Başkanımızın yaptığı çalışmalardan çok razıyız ve memnunuz. Bugüne kadar birçok belediye geldi, ancak hiçbiri bu tür faaliyetleri yapmadılar. Bu nedenle yıllardır zor anlarımız oldu ve bundan dolayı çok üzüldük. Engelli insanlarımızın geçeceği yollara arabalar park ederek kapatılıyor. Bu sorunlarımızı da başkanımıza ilettik, umut ediyorum ki bunu da çözecektir. Her zaman bizlerin yanında olan ve desteklerini esirgemeyen Bekir Kaya’ya çok teşekkür ediyoruz. Yapılan bu çalışma bizim için çok önemlidir” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim