Van’ın en önemli tarihi simgelerinden olan Van Kalesi’ne giden yol yıllar sonra İpekyolu Belediyesi tarafından asfaltlandı. İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

İpekyolu Belediyesi asfalt çalışmalarına devam ediyor. Asfalt çalışmaları Selimbey Mahallesi, Hacıbekir Mahallesi, Buzhane Mahallesi, Esenler Mahallesi, Serhat Mahallesi, Şerefiye Mahallesi ve en son Yalı Mahallesinde devam ettiriyor. Van Kalesinin giriş kısmındaki bin 300 Metre uzunluktaki yolun asfalt çalışması başladı. Uzun süredir yapılması beklenen yol artık kullanılamaz durumdaydı. Bu nedenle çoğu zaman gelen turistlerin bakımsız yol nedeniyle rahatsızlıklarını dile getiriyorlardı. İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Veysel Keser, İpekyolu Belediye Eş Başkanvekili Emine Yarat ve Fen İşleri Müdürü Seher Kartal kale yolunda süren asfalt çalışmalarını yerinde incelemek üzere ziyaret etti.

TARİHE ZARAR VERİLMEDİ

Sıcak asfaltın kalitesinin gereken standartlarda olduğunu belirten mühendisler, kale ve etrafının sit alanı olmasından dolayı mevcut yolun üzerine asfalt yaptıklarını belirterek, tarihi alanların zarar görmesinden kaçındıklarını kaydetti.
‘Tarihi mekana bu yol yakışmazdı’

ASFALTSIZ MAHALLE KALMASIN

Yapılan çalışmaları değerlendiren İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, “Birçok mahallede asfalt ekiplerimiz çalışmalarını geceli gündüzlü sürdürüyor. Bir taraftan ekiplerimiz asfalt çalışmalarını sürdürürken aynı zamanda Van Büyükşehir Belediyesi de sınırlarımız içerisinde bulunan ana artelleri asfaltlamaya devam ediyor. Ekim ayı içerisinde yapılacak ihale sonucunda 70 bin ton asfalt çalışmasının startı verilecek. Aynı zamanda 200 bin metre kare bordur ve parke taşın döşemesi ile birlikte yılda 110-140 kilometre yol yapmayı planlıyoruz. Hedefimiz hiçbir mahallede asfaltsız yada parkesiz yol bırakmamaktır.” Dedi.

‘KALEYE BU YOL YAKIŞMIYORDU’

Keser, kale yolunun yapımının önemine değinerek, “Van’ın en önemli turistik alanına giden yolun bu halde olması bizi üzmüştür. Daha önce yapılan bu yol artık kullanılamaz durumdaydı. Böyle önemli tarihi mekana böyle bir yol yakışmazdı ve bugün bu yolu asfaltlayama başladık. Yapacağımız çalışmalarla halkımıza layık olmaya çalışıyoruz. Çalışmalarda emeği geçen tüm değerli arkadaşlara teşekkür ediyorum” Dedi.

TURİSTLER ŞİKAYETÇİ

Kale civarında kafeterya işleten işletme sahibi, gelen turistlerin bozuk yoldan dolayı birçok kez rahatsızlıklarını dile getirdiği belirterek, İpekyolu Belediye Eş Başkanlarına yapmış olduklarını bu çalışmadan dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim