AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici yaptığı yazılı bir açıklama ile aylardır Van’ın gündeminde olan ve vatandaşlar için çileye dönen su sorunu ile ilgili müjdeyi paylaştı. Depremden sonra yapılan Kalecik TOKİ konutlarının bitmeyen su sorunuyla ilgili sonunda çözüm geldiğini duyuran Bilici, yine isale hattı ile sorunun çözüleceğini duyurdu.

BİLİCİ: BÜYÜKŞEHİR ÇÖZÜM SUNMAKTAN KAÇINDI

Bilici yazılı bir açıklama ile gelişmeyi duyururken açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “2011 yılında meydana gelen depremler nedeniyle depremzede vatandaşlarımızın barınmaları için Kalecik bölgesinde TOKİ tarafından 2.456 adet konut yapıldı. Bu konutlarda vatandaşlarımız 2012 Ekim ayı itibariyle oturmaya başladı. Ancak konutların yapıldığı tarihte kalecik bölgesi belediye sınırların dışında olduğundan buradaki konutlar için Alabayır köyünden 7 km’lik bir isale hattı ile içme ve kullanma suyu temin edildi. Ancak zaman içinde isale hattının imalat hataları ve açılan kuyuların bir kısmının kuruması nedeniyle burada oturan vatandaşlarımız su sıkıntısı yaşamaya başladı. Öncelikle yaşanan mağduriyeti gidermek amacıyla geçici olarak tankerlerle sutaşındı. AFAD Müdürlüğü tarafından farklı bir şebeke suyu bağlandı. Mevcut isale hattındaki sorunlar tamir edildi. Yaklaşık 3 milyon 800 bin TL’lik bir kaynak kullanılmasına rağmen sorun çözülemedi. Bu süreçte İsale hattındaki sıkıntılar nedeniyle Van Büyükşehir Belediyesi’ de işi teslim almayarak çözüme katkı sunmaktan kaçındı.”

SONUNDA ÇÖZÜLÜYOR

“Kalecik bölgesindeki su sorununun kalıcı bir çözüme kavuşması için bu bölgenin Van şehir şebekesine bağlanılması hususunda Van valiliği tarafından, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığına yazı yazıldı. Yaptığımız görüşmeler neticesinde AFAD Başkanlığınca yatırım programına alınan ve TOKİ Başkanlığınca proje çalışmaları tamamlanan yeni isale hattı 3 km olup iskele ’den kalecik bölgesinde konutların su deposuna bağlanacaktır. Aralık ayı içinde ihalesi yapılması planlanan yeni isale hattının tamamlanması ile birlikte inşallah kalecik bölgesinin su sıkıntısı bitecektir.”


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim