Son günlerde bölge illerinde önemli temaslarda bulunan ve Cizre, Sur, Silopi gibi kentlerde yeniden kalkınmayı sağlamak üzere temaslarda bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Van'a geliyor.

Van ziyareti Van Valiliği tarafından duyrulan Bakan Yılmaz'ın çeşitli temaslarda bulunmak ve 'Van Güçbirliği Toplantısı'na katılmak üzere Van'a geleceği belirtilirken program ile ilgili olarak şu ifadelere yer verildi:

 

"Kentin sorunlarının masaya yatırıldığı, Van’ın dinamiklerini harekete geçiren “Güçbirliği Platformu”, Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla ve Van Milletvekili Sayın Prof. Dr. Beşir Atalay başkanlığında bir araya geliyor. İlki 22 Ocak 2016  tarihinde toplanan Van Güçbirliği Platformu’nun ikincisi, 15 Mart Salı günü saat 14.00’da Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek.  “Van İli Yatırım Ortamının İyileştirilmesi” ana gündem maddesiyle düzenlenecek olan toplantıda, üniversite ihtisas kurulları başkanlarının çalışmaları da yer alacak. Toplantı, Güçbirliği sekreteryasının açılış ve gündem maddeleri hakkındaki bilgi arzı ile başlayacak. Açılış değerlendirmelerinin Van Milletvekili Sayın Prof. Dr. Beşir ATALAY tarafından yapılacağı organizasyonda, yönetim kurulu çalışmaları hakkındaki bilgilendirme ise Van Valisi Sayın İbrahim TAŞYAPAN tarafından gerçekleştirilecek. DAKA Genel Sekreteri Sayın Dr.Emin Yaşar DEMİRCİ’nin “Van İli Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Sunumu”nun ardından, platform üyelerince genel değerlendirmelere geçilecek. Van Güçbirliği Platformu; mütevelli heyeti, yönetim kurulu, üniversite ihtisas kurulları ve sekretaryadan oluşmakta. Mütevelli Heyet Başkanlığını Van Milletvekili Sayın Prof. Dr. Beşir ATALAY’ın, Yönetim Kurulu Başkanlığını ise Sayın Van Valisi İbrahim TAŞYAPAN’ın üstlendiği Van Güçbirliği Platformu’nun sekretarya görevini Van Valiliği ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) yürütüyor. Platformun üyeleri arasında ise vali,  milletvekilleri, belediye başkanları, üniversite rektörü, meslek kuruluşları ve meslek odaları başkanları, iş dünyası ve sanayicilerin temsilcileri, sendika, vakıf ve basın kuruluşlarının temsilcileri bulunuyor."

Editör: TE Bilisim