Gevaş ilçesinde Sevgililer Günü’ne has üretilen organik kalp bal stokları tükendi. Sevgililer Günü nedeniyle yüksek rakımlı Artos Dağı’nın eteklerinde balın kalp şeklinde hazırlandığını ifade eden Gevaş Bal Üreticileri Birliği Başkanı Fırat Çenberlitaş, “Doğal bal üretimi için Artos Dağı’nın eteğini uygun olarak kabul ediyoruz. Artos Dağı’nın yüksekliği ve bu dağda yetişen bol çeşitli dağ çiçekleri organik balın üretimine büyük bir katkı sağlamaktadır. Bizde bu organik balı, Sevgililer Günü’ne has daha önce hazırladığımız kalp şeklindeki peteklerde vatandaşlarımıza sunduk” dedi.

14 Şubat’a günler kala ‘Kalp Balı’nın tükendiğine vurgu yapan Çenberlitaş, “2013 yılında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (DAKA) bize kurmuş oldukları Organik Arıcılık Demonstrasyon Merkezi’nde farklılık oluşturarak ve sevgilileri düşünerek arılarımız, 14 Şubat’a özel mesai yaptılar ve vatandaşlara kalp şeklinde bal ürettiler. Balımızın bu kadar ilgi göreceğini ummuyorduk. Ancak üretmiş olduğumuz ‘Kalp Balı’, günler öncesinden tükendi. İlginin fazla oluşu bizleri memnun ederken, aynı zamanda önümüzdeki yıl daha da profesyonel bir çalışma ile daha geniş bir kitleye ulaşmayı hedeflerimiz arasına almamızı sağladı” ifadelerini kullandı.

Gevaş balının insan eli değmeden tamamen doğal ortamda, peteği ve mumu arı tarafından yapıldığına dikkat çeken Çenberlitaş, “Binlerce yıldır enerji sağlayan değerli bir besin maddesi olarak var olan bal hem yara ve yanıkların tedavisinde hem de birçok hastalıkta ilaç niyetine kullanılmaktadır. Bu nedenle balın organik olması önemini bir daha da ortaya koymaktadır. Gevaş balı da, Türkiye ortalamasının üstünde çiçek çeşidi olması ve zirai ilaçlardan uzak, yüksek rakımlı Artos Dağı eteklerinde arılar tarafından yapılıyor. Bu nedenle vatandaşlara tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu. Çenberlitaş, 2014 yılında Sevgililer Günü nedeniyle hazırlanan balın erken tükendiğini hatırlatarak, bir sonraki yıl için şimdiden sipariş aldıklarını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim